Ovidiu Silaghi, dupa castigarea procesului cu ANI: Ma sfatuiesc cu avocatii, ANI mi-a afectat cariera

Marti, 15 Aprilie 2014, ora 19:13
2990 citiri
Ovidiu Silaghi, dupa castigarea procesului cu ANI: Ma sfatuiesc cu avocatii, ANI mi-a afectat cariera
Foto: romaniapress.ro

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis ca europarlamentarul PNL Ovidiu Silaghi nu a fost incompatibil, in iulie 2013, cand a fost nominalizat de PNL pentru functia de ministru al Transporturilor in Guvernul Ponta 2.

"Deciziile ANI mi-au afectat in mod vadit cariera. Am aprilie castigasem definitiv procesul cu ANI. Ei au redeschis procesul in iulie, cand am fost nominalizat. Ma voi sfatui cu avocatii mei, ma voi indrepta in instanta impotriva ANI", a declarat Silaghi pentru Antena 3.

"Acum, daca am decizia Inaltei Curti, sper ca nu mai reprezint un punct vulnerabil pentru PNL", a adaugat europarlamentarul liberal, care nu a mai fost inclus pe lista de candidati ai PNL pentru alegerile pentru Parlamentul European, care se vor tine pe 25 mai.

Ovidiu Silaghi fusese nominalizat de PNL pentru a face parte din Guvernul Ponta 2.

Dosarul privind averea lui Ovidiu Silaghi a fost clasat in luna aprilie de Comisia de cercetare a averilor de pe langa Curtea de Apel Oradea, care a constatat ca provenienta bunurilor este justificata.

Agentia Nationala de Integritate anunta, pe 9 noiembrie 2012, ca Ovidiu Silaghi, ministru al Transporturilor si Infrastructurii in acea perioada, nu poate justifica 206.798 de lei (aproximativ 45.955 de euro), reprezentand diferenta intre cheltuielile efectuate si veniturile realizate in perioada 7 mai 2012-15 octombrie 2012.

Basescu a dat unda verde pentru urmarirea penala a lui Videanu si Silaghi

ANI preciza ca in perioada aprilie 2007 - decembrie 2008, Silaghi a ocupat functia de ministru pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, iar din 7 mai 2012 a fost investit in functia de ministru al Transporturilor si Infrastructurii. Intre aceste doua mandate, respectiv in perioada 2009 - 7 mai 2012, Silaghi si-a exercitat prerogativele de presedinte al Consiliului de Administratie al SC Romexpo SA.

Ovidiu Silaghi este acuzat si de fapte de coruptie din perioada in care a fost ministru al Transporturilor in Guvernul Ponta 1. Mai exact, Silaghi a fost acuzat ca i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea de catre compania de transport aerian din grupul de firme controlate de Iordache a unor noi rute care sa lege Aeroportul Satu Mare de alte destinatii din Europa.

In plus, fostul ministru ar fi primit de la Iordache 200.000 de euro pentru a-si exercita influenta asupra persoanelor cu functii de decizie din cadrul CNADNR SA in vederea anularii deciziei de reziliere a unui contract si pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte.

Citește și:
"Cartofii fierbinți" din noua sesiune parlamentară. Eșecul anticipat al pensiilor speciale, „șantajul” din educație și proiectul de suflet al lui Firea
"Cartofii fierbinți" din noua sesiune parlamentară. Eșecul anticipat al pensiilor speciale, „șantajul” din educație și proiectul de suflet al lui Firea
Parlamentul României își reia activitatea în prima sesiune din 2023 miercuri, 1 februarie. Coaliția de guvernare are pe masa priorităților mai multe proiecte pentru respectarea termenelor...
Partidele cu care s-ar alia Ludovic Orban: ”Este posibilă o coagulare electorală”
Partidele cu care s-ar alia Ludovic Orban: ”Este posibilă o coagulare electorală”
Partidul Forţa Dreptei este deschis colaborării cu "formaţiunile politice de centru-dreapta, democratice, euro-atlantice", este într-un "permanent dialog" cu USR şi PMP şi este posibilă o...