Silaghi, urmarit penal pentru trafic de influenta (Video)

Joi, 12 Septembrie 2013, ora 09:48
3774 citiri
Silaghi, urmarit penal pentru trafic de influenta (Video)

Fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, este urmarit penal.

Liberalul, propus pentru un post de deputat in Parlamentul European, este acuzat ca ar fi luat mita 200.000 de euro de la afaceristul Nelu Iordache (arestat deja in alt dosar) pentru a nu-i rezilia contractele aflate in curs.

Ovidiu Silaghi s-a prezentat, joi dimineata, la sediul DNA, pentru a i se aduce la cunostinta faptul ca a fost pus sub urmarire penala.

"Am aflat ce stiati si dumneavoastra. Pana acum, autodenuntul lui Iordache, cum ca chipurile m-ar fi favorizat pe mine si eu i-as fi promis dezrezilierea unui contract... pentru ca in momentul in care mi-ar fi promis banii, contractul era deja reziliat. Deci un contract reziliat nu poate fi reziliat din nou. Este absurd sa primesti bani ca sa reziliezi un contract care este deja reziliat", a insistat Silaghi, la iesirea din sediul DNA.

Basescu a primit cererea pentru avizarea urmaririi penale a lui Silaghi

Presedintele Traian Basescu a transmis duminica ministrului Justitiei cererea de urmarire penala in cazul lui Ovidiu Silaghi, in urma solicitarilor in acest sens din partea Procurorului General.

In urma cu o saptamana, Remus Span, unul dintre cei implicati in acest dosar, a fost pus sub urmarire penala pentru complicitate la trafic de influenta, el fiind acuzat ca a intermediat primirea de catre Silaghi a sumelor de pana la 200.000 de euro acordate ca mita de omul de afaceri Nelu Iordache.

La inceputul acestei luni, Ovidiu Silaghi a demisionat alaturi de Eduard Hellvig din Camera Deputatilor, urmand ca cei doi liberali sa ocupe locurile lasate vacante in Parlamentul European de Cristian Busoi si Ramona Manescu.

Silaghi si Hellvig au demisionat din Camera Deputatilor - PNL ii trimite in Parlamentul European

Numele lui Silaghi apare pe site-ul Parlamentului European, ca urmare a informarii trimise de Autoritatea Electorala Permanenta. Totusi, el nu este europarlamentar pana cand mandatul sau nu este validat.

#Silaghi urmarit penal, #Silaghi trafic influenta, #Silaghi mita , #PNL