Viviane Reding, despre numirea lui Silaghi in PE: Este treaba comisiilor

Autor: Ana Ilie
Marti, 10 Septembrie 2013, ora 17:07
2359 citiri
Viviane Reding, despre numirea lui Silaghi in PE: Este treaba comisiilor

Viviane Reding, comisarul european pentru Justitie, nu a vrut sa comenteze, marti, inregistrarea in Parlamentul European a liberalilor Eduard Hellvig si Ovidiu Silaghi, dupa plecarea lui Cristian Busoi, in prezent presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, si a Ramonei Manescu, in prezent ministru al Transporturilor.

Oficialul european a declarat ca numirea celor doi liberali in functiile de europarlamentari este "treaba comisiilor din Parlamentul European".

"Nu pot interveni in libertatea Parlamentului European si nu pot organiza felul in care functioneaza deontologia sa. Ar fi o insulta ca eu, membru al Parlamentului European sa intervin in functionarea unei institutii care functioneaza prin vointa alesilor si are un sistem instituit", a spus ea.

Comisarul european pentru Justitie a adaugat ca "exista comitete speciale in care se analizeaza aceste chestiuni potrivit regulilor care au fost instituite de Parlamentul European si nu este treaba noastra sa comentam asupra activitatii acestora".

Incepand din 4 septembrie, Eduard Hellvig si Ovidiu Silaghi au fost inregistrati ca parlamentari europeni.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a explicat alegerea celor doi prin faptul ca "erau pe lista celor selectati si si-au dorit sa mearga la Parlamentul European".

"Daca in legatura cu domnul Silaghi exista intrebarea privitoare la situatia sa juridica, nu are niciun fel de influenta, Parlamentul European are aceleasi reguli ca si Parlamentul Romaniei. In niciun fel prezenta sa in PE nu va obstructiona sau intarzia demersurile pe care DNA sau altcineva va dori sa le faca", a spus Antonescu.

Silaghi, dupa ce cererea urmarii sale penale a ajuns la Basescu: Poate afla ca sunt europarlamentar de miercuri (Video)

Presedintele Traian Basescu a primit vineri solicitarea procurorului general pentru avizarea inceperii urmaririi penale a fostului ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi.

Solicitarea a venit la scurt timp dupa ce procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut procurorului general sa intreprinda acest demers pentru a se putea continua ancheta.

Citeste si:
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...
Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”
Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”
Fostul premier Florin Cîțu a declarat joi, 2 decembrie, că este exclus să fie schimbat de la conducerea PNL, amintind că a fost votat de 60% dintre colegi. Liderul PNL a precizat că...