Viviane Reding, despre numirea lui Silaghi in PE: Este treaba comisiilor

Autor: Ana Ilie
Marti, 10 Septembrie 2013, ora 17:07
3093 citiri
Viviane Reding, despre numirea lui Silaghi in PE: Este treaba comisiilor
Foto: Arhiva

Viviane Reding, comisarul european pentru Justitie, nu a vrut sa comenteze, marti, inregistrarea in Parlamentul European a liberalilor Eduard Hellvig si Ovidiu Silaghi, dupa plecarea lui Cristian Busoi, in prezent presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, si a Ramonei Manescu, in prezent ministru al Transporturilor.

Oficialul european a declarat ca numirea celor doi liberali in functiile de europarlamentari este "treaba comisiilor din Parlamentul European".

"Nu pot interveni in libertatea Parlamentului European si nu pot organiza felul in care functioneaza deontologia sa. Ar fi o insulta ca eu, membru al Parlamentului European sa intervin in functionarea unei institutii care functioneaza prin vointa alesilor si are un sistem instituit", a spus ea.

Comisarul european pentru Justitie a adaugat ca "exista comitete speciale in care se analizeaza aceste chestiuni potrivit regulilor care au fost instituite de Parlamentul European si nu este treaba noastra sa comentam asupra activitatii acestora".

Incepand din 4 septembrie, Eduard Hellvig si Ovidiu Silaghi au fost inregistrati ca parlamentari europeni.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a explicat alegerea celor doi prin faptul ca "erau pe lista celor selectati si si-au dorit sa mearga la Parlamentul European".

"Daca in legatura cu domnul Silaghi exista intrebarea privitoare la situatia sa juridica, nu are niciun fel de influenta, Parlamentul European are aceleasi reguli ca si Parlamentul Romaniei. In niciun fel prezenta sa in PE nu va obstructiona sau intarzia demersurile pe care DNA sau altcineva va dori sa le faca", a spus Antonescu.

Silaghi, dupa ce cererea urmarii sale penale a ajuns la Basescu: Poate afla ca sunt europarlamentar de miercuri (Video)

Presedintele Traian Basescu a primit vineri solicitarea procurorului general pentru avizarea inceperii urmaririi penale a fostului ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi.

Solicitarea a venit la scurt timp dupa ce procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut procurorului general sa intreprinda acest demers pentru a se putea continua ancheta.

Citește și:
Fostul premier Mihai Tudose apără pensiile militarilor: ”Uite cât are domnul Ciucă, 180 de milioane”
Fostul premier Mihai Tudose apără pensiile militarilor: ”Uite cât are domnul Ciucă, 180 de milioane”
Europarlamentarul Mihai Tudose ia apărarea subofiţerilor şi ofiţerilor de rang inferior care au pensii de 2.000, 3.000 şi 4.000 de lei, precizând că acestea nu sunt pensii nesimţite....
Secretul aflat de fostul primar Viorel Lis despre soția sa cu 35 de ani mai tânără: ”Eu credeam că i-a plăcut”
Secretul aflat de fostul primar Viorel Lis despre soția sa cu 35 de ani mai tânără: ”Eu credeam că i-a plăcut”
Viorel Lis (79 de ani), fost primar al Bucureștiului în perioada 1998-2000, a făcut dezvăluiri despre căsnicia sa cu Oana, o femeie cu 35 de ani mai tânără. Viorel și Oana Lis sunt...
#Viviane Reding Silaghi europarlamentar , #PNL