Fostul ministru Ovidiu Silaghi a castigat procesul cu ANI - va cere daune morale

Duminica, 14 Aprilie 2013, ora 19:20
3937 citiri
Fostul ministru Ovidiu Silaghi a castigat procesul cu ANI - va cere daune morale
Foto: Arhiva

Fostul ministru al Transporturilor si Infrastructurii, deputatul Ovidiu Silaghi, a castigat procesul cu Agentia Nationala de Integritate (ANI), dupa ce a fost acuzat de incompatibilitate, neputand justifica aproximativ 45.000 de euro din declaratia de avere.

Silaghi a anuntat duminica, intr-o conferinta de presa, ca a obtinut in instanta casarea dosarului in care a fost acuzat de incompatibilitate.

"In momentul debutului campaniei electorale s-a inceput cercetarea Agentiei Nationale de Integritate impotriva mea. Vineri, 12 aprilie, am avut rezultatul final, dosarul a fost casat, prin urmare am castigat procesul cu Agentia Nationala de Integritate, dar nu inseamna ca nu si-a facut efectul, pentru ca niciunul dintre fostii membri ai Guvernului, datorita mecanismului de verificare si cooperare cei care erau in proces cu ANI, nu au mai putut fi renominalizati in Guvern.

Tergiversarea a fost suficienta, sase luni. Ei la primul termen nu s-au prezentat, la al doilea termen au zis ca nu pot depune dosarul pentru ca dosarul contine informatii confidentiale despre conturile mele. Eu toate acele informatii le facusem publice intr-o conferinta de presa", a declarat Silaghi.

Deputatul sustine ca va actiona din nou institutia in judecata pentru daune morale, insa nu s-a gandit ce suma sa ceara, fiind vorba mai mult de "reparatii morale".

"In acest moment am castigat procesul cu ANI si oricum urmeaza sa ma judec cu ei in continuare pentru daunele pe care mi le-au creat. Procedura cu ei n-am de gand s-o inchei", a adaugat fostul ministru.

Pe 9 noiembrie 2012, ANI a constatat, in urma procedurilor de evaluare, existenta unei diferente in cuantum de 206.798 de lei, intre cheltuielile efectuate si veniturile realizate de Ovidiu Silaghi, ministru al Transporturilor si Infrastructurii.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Silaghi castigat proces ANI, #fost ministru proces ANI , #stiri Ovidiu Ioan Silaghi