Despre Ovidiu Raetchi

Ovidiu Raetchi s-a nascut la 15 septembrie 1979, in Bucuresti.

Este un politician, politolog si scriitor roman, deputat in Parlamentul Romaniei si candidat PNL la Primaria sectorului 5. Este vicepresedinte PNL Diaspora si purtator de cuvant PNL sector 5.

Reprezinta in Parlament romanii din Orientul Mijlociu si Africa, printre care si militarii din Afganistan. Este membru al Comisiei pentru Aparare si al Comisiei pentru Romanii de Pretutindeni din Camera Deputatilor.

A publicat: Esteistica (2004), Din Agora (2012), Anti - Dughin. Civilizatia Crestin-democrata si un proiect pentru Rusia (2014)si Teoria Marelui Licurici & alte idei de dreapta(2014).

Studii

2002 – Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, specializarea ”Stiinte Politice”

Activitate profesionala

Ovidiu Raetchi si-a inceput cariera politica in 2002, cand a devenit consilier la Camera Deputatilor. In 2008 preia conducerea FACIAS (Fundatia pentru Apararea Cetatenilor impotriva Abuzurilor Statului), iar in 2009 devine consilier in Senatul Romaniei. Timp de un an, intre 2011 si 2012, a fost director al retelei de ziare „Ghimpele”.

A fost ales in Parlament in 2012, cu votul a 52% dintre romanii din zona Orientului Mijlociu si Africii. Este vicepresedintele PNL Diaspora, purtator de cuvant PNL Sector 5 si membru in Comisia pentru Romanii de Pretutindeni si in Comisia pentru Aparare din Camera Deputatilor.

Activitate publicistica

Ovidiu Raetchi a publicat prima carte, Esteistica, la 25 de ani, iar ulterior au aparut volumele Din Agora (2012), Anti-Dughin. Civilizatia Crestin-democrata si un proiect pentru Rusia (2014), Teoria Marelui Licurici & alte idei de dreapta (2014).

Link-uri utile:

Ovidiu Raetchi
Ovidiu Raetchi

Data nasterii: 15 septembrie 1979

Cariera:  deputat, politolog, scriitor

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Ovidiu Raetchi, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.