Ovidiu Raetchi: E profund ostil ca Sputnik Romania face propaganda antivaccin in tara noastra

Marti, 29 Decembrie 2020, ora 16:46
6341 citiri
Ovidiu Raetchi: E profund ostil ca Sputnik Romania face propaganda antivaccin in tara noastra

Fostul deputat PNL Ovidiu Raetchi a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook in care atrage atentia ca filiera in limba romana a Sputnik face "propaganda antivaccin" in tara noastra.

"E indecent, nediplomatic, profund ostil ca Sputnik Romania face propaganda antivaccin in tara noastra, in timp ce Rusia are propriul program de imunizare si propria strategie de comunicare provaccin. Aici nu mai e vorba nici despre competitia geopolitica, nici despre aliantele militare, ci despre decenta si umanitate, pur si simplu. Un mesaj discret de atentionare ar trebui trimis diplomatilor rusi.

Din aceasta pandemie - asa cum am scris in primavara, cand multi cantau prohodul Uniunii Europene - nu vor iesi intariti decat actorii politici care dau dovada de generozitate si responsabilitate. E chiar cazul Uniunii noastre. Profitorii care mizeaza pe dezinformare si propaganda se vor descalifica moral pe termen lung, asa cum a facut China incercand sa ascunda date despre pandemie intr-un interval esential pentru limitarea ei", a scris Raetchi pe pagina sa de Facebook.

Inca din luna octombrie s-a descoperit o campanie rusa de dezinformare menita sa submineze si sa raspandeasca frica cu privire la vaccinul anti-COVID al Universitatii Oxford. Aceasta a fost expusa printr-o ancheta The Times. Potrivit cotidianului britanic, in Rusia au fost facute imagini, meme-uri si clipuri video care descriu vaccinul ca fiind periculos. Acestea au fost distribuite masiv pe retelele sociale.

Citeste si:
UE, dispusă să investească 300 de miliarde de euro pentru a renunța la combustibilii fosili din Rusia
UE, dispusă să investească 300 de miliarde de euro pentru a renunța la combustibilii fosili din Rusia
Uniunea Europeană intenţionează să mobilizeze investiţii de până la 300 de miliarde de euro până în 2030, pentru stoparea dependenţei de petrolul şi gazul rusesc, a anunţat miercuri...
Trădarea eroilor din Azovstal
Trădarea eroilor din Azovstal
Ce întuneric s-a lăsat la Mariupol. În atâtea suflete. Mă înclin adânc în fața durerii soțiilor lor. Mă înclin la fel de adânc în fața președintelui Zelenski. Sunt întristat?...
Comentarii
Injineru
rank 5
Mai rasfirati tovarasi rusofilitici, mai rasfirati !
Adrian8B
rank 4