PNL avertizeaza ca Dragnea ar vrea sa acopere gaurile din buget cu banii pentru inzestrarea armatei

Sambata, 02 Septembrie 2017, ora 11:30
4462 citiri
PNL avertizeaza ca Dragnea ar vrea sa acopere gaurile din buget cu banii pentru inzestrarea armatei
Foto: Facebook / Ovidiu Raetchi

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi ii cere ministrului Apararii, Adrian Tutuianu, sa prezinte o foaie de parcurs concreta pentru programele de modernizare a Armatei in 2017, avertizand ca alocarea bugetara pentru modernizare nu este folosita, iar banii ar putea astupa, de fapt, gaurile facute in buget de promisiunile PSD din campania electorala.

"In ciuda angajamentelor publice pe care si le-a luat in fata partenerilor internationali, guvernarea PSD inregistreaza intarzieri la capitolul care priveste modernizarea Armatei.

Vedem un lung sir de declaratii publice si intalniri de PR, dar nu stim inca clar ce vom cheltui in 2017. Guvernul anunta contracte, dar fara un orizont clar de timp; uneori, chiar producatorii neaga existenta unor acorduri ferme. In aceste conditii, sunt ingrijorari ca, pana la finalul anului, guvernarea Tudose-Dragnea nu va reusi sa demareze niciunul dintre cele 8 programe de inzestrare ale Armatei, aprobate de Comisiile de Aparare din Parlament", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Greutatea cu care s-au desfasurat procedurile parlamentare si amanarile Ministerului Apararii in adaptarea Planului de inzestrare a Armatei Romaniei 2017 - 2026 la prevederile Acordului politic national de alocare a 2% din PIB pentru Aparare nu sunt de bun augur", a declarat Ovidiu Raetchi la evenimentul "Zilele Securitatii Nationale", desfasurat la Venus.

"Exista speculatii ca Dragnea urmareste sa sacrifice fondurile destinate inzestrarii Armatei pentru a acoperi gaurile din bugetul de stat si pentru a satisface o parte din promisiunile din campania electorala. Introducerea de noi taxe si impozite, majorarea accizelor la carburanti sau ordonanta de urgenta prin care contributia la Pilonul II de pensii va fi redusa se inscriu in aceeasi logica a disperarii economice.

De aceea, solicit ministrului Apararii, Adrian Tutuianu, sa prezinte o foaie de parcurs concreta cu cheltuielile de modernizare din anul 2017. E o chestiune de siguranta nationala si cred ca Armata Romana merita un raspuns", sustine Raetchi.

#buget armata, #buget inzestrarea armata , #PNL
Comentarii