Fost lider liberal, despre eșecul campaniei lui Orban pentru șefia PNL: Doctrina sa a fost echilibristica și abisul ideologic

Vineri, 06 August 2021, ora 17:07
3715 citiri
Fost lider liberal, despre eșecul campaniei lui Orban pentru șefia PNL: Doctrina sa a fost echilibristica și abisul ideologic
Ludovic Orban și Florin Cîțu candidează la alegerile pentru șefia PNL din toamnă FOTO Facebook/ Ludovic Orban

Fostul deputat liberal, Ovidiu Raețchi, a comentat vineri, 6 august, pe pagina sa de Facebook, despre modul in care se duce bătălia pentru șefia PNL între cei doi lideri, actualul șef al partidului, Ludovic Orban, și premierul Florin Cîțu.

Raețchi este de părere că Ludovic Orban nu și-a construit o strategie câștigătoare.

"Trecerea oamenilor din tabăra Orban în tabăra Cîțu va deveni o rutină până la Congres. Și nu e la mijloc nicio conspirație, pur și simplu Ludovic plătește pentru absența unei strategii politice coerente în ultimii ani - inclusiv în campania internă. Cîțu a identificat un mesaj și își construiește campania în logica lui: victoria. Adică guvernarea. El comunică faptul că va câștiga alegerile și că va menține PNL la Palatul Victoria. Bun, rău - e un mesaj stabil (și chiar ofertant în viața internă a unui partid).

Problema lui Orban e că în mandatul său în fruntea PNL - și în această etapă de campanie internă - nu a putut impune niciun mesaj similar - clar și confirmat de fapte. Doctrina Orban a fost echilibristica și abisul ideologic. A impus o decizie împotriva primarilor de la alte partide și pe urmă i-a adus în PNL, mândru nevoie mare.

A promovat lupta împotriva corupției și acum, când pierde, a descoperit conspirația instituțiilor statului. S-a făcut naționalist-religios la bătrânețe, sperând că așa poate înfrunta Palatul Cotroceni de pe poziții mai solide. Strategia Orban, în acest moment, este muștruluirea celor care nu îl susțin și găsirea unor justificări pentru nesfârșitele plecări din echipa sa. Ăsta nu e un mesaj cu care câștigi oameni și alegeri. Și acesta este motivul pentru care hemoragia din tabăra Orban va continua", a scris Ovidiu Raețchi pe pagina sa de Facebook.

Liderii locali, migrează spre Cîțu

Tabăra lui Florin Cîțu câștigă tot mai mult teren în defavoarea celei a lui Ludovic Orban, asta după ce tot mai mulți lideri locali care inițial l-au susținut pe liderul actual al partidului au decis între timp să se alăture premierului. Cea mai recentă trecere a fost cea a liderului PNL Galați George Stângă.

„Premierul PNL a dovedit că poate să aplice acele reforme de care #România are nevoie. PNL are nevoie, după 4 ani de la ultimul Congres, de un suflu nou, unul pe care premierul Florin Cîţu îl poate asigura. Suflu nou nu înseamnă doar oameni noi, ci presupune oameni care ştiu să se adapteze la noile cerinţe ale societăţii, oameni care vorbesc despre modernizare.

La Congresul din 25 septembrie voi alege schimbarea pentru binele PNL, pentru ca partidul să continue să crească, să se îmbunătățească și să asigure o guvernare performantă României. De aceea, îl voi susține pe Florin Cîţu, cel alături de care am făcut echipă în Senatul României timp de 4 ani.

Am încredere că Florin Cîţu va oferi noi perspective #PNL și României. Alături de echipa formată în jurul lui Florin Cîțu putem face România liberală, modernă și dezvoltată”, a relatat pe Facebook șeful PNL Galați vineri, 6 august.

Cum ar putea schimba Elena Lasconi jocul pentru prezidențiale: ”Îi va crea probleme serioase lui Geoană”
Cum ar putea schimba Elena Lasconi jocul pentru prezidențiale: ”Îi va crea probleme serioase lui Geoană”
Reconfirmată la conducerea Primăriei Câmpulung Muscel, Elena Lasconi este favorită pentru preluarea președinției USR și ar putea fi și candidatul partidului pentru alegerile prezidențiale....
Alegerile ar putea fi modificate drastic în timp record. „După ora 7 dimineața, organizarea nu mai revine AEP”
Alegerile ar putea fi modificate drastic în timp record. „După ora 7 dimineața, organizarea nu mai revine AEP”
Alegerile locale și europarlamentare 2024 au fost marcate de mai multe acuzații și situații controversate, de la fraudă electorală până la erori ale proceselor verbale, președinți de...
#Ludovic Orban, #Florin Citu, #congres PNL, #alegeri PNL , #stiri Ovidiu Raetchi
Comentarii
S
SidneyCratier
rank 1
Pe scurt, Câțțy a câștigat liiubiirea statului parppannchelladânkk.
Poza Te-o
Te-o
rank 5
  1. Cum ar putea schimba Elena Lasconi jocul pentru prezidențiale: ”Îi va crea probleme serioase lui Geoană”
  2. Alegerile ar putea fi modificate drastic în timp record. „După ora 7 dimineața, organizarea nu mai revine AEP”
  3. Legea cetățeniei, modificată. Soțul/soția poate deveni la cerere cetățean român după 10 ani de căsătorie în străinătate
  4. Rezultatele finale la alegerile europarlamentare. Pe cine trimit românii în Parlamentul European
  5. Opinie: Mâna invizibilă care-l tot salvează pe Iliescu
  6. Alegerile prezidențiale nu pot avea loc în septembrie, susține Nicușor Dan. "Campania electorală desfăşurată vara ar echivala cu ascunderea ei"
  7. Congres PSD pentru stabilirea candidatului la prezidențiale. Când va fi făcut marele anunț SURSE
  8. 1 milion de locuinte la prețuri de 35.000 de euro, în orașe mari. Promisiunea fantezistă a liderului AUR pentru românii care vor să se întoarcă în țară
  9. ”Toni Greblă este un pericol la adresa democraţiei”. Revocarea șefului AEP, cerută în Parlament
  10. Lovitură pentru românii care se angajează cu diplome false: ”Pentru minciună şi furt trebuie să existe consecinţe”