Raetchi, scrisoare catre Carmen Dan: Pun pariu public ca nu veti veni la audieri si ca PSD va invoca scuze puerile

Miercuri, 15 August 2018, ora 18:09
5489 citiri
Raetchi, scrisoare catre Carmen Dan: Pun pariu public ca nu veti veni la audieri si ca PSD va invoca scuze puerile
Foto: Facebook/ Ovidiu Raetchi

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi ii solicita ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, sa nu blocheze audierea ei, alaturi de sefii din Jandarmerie, pe 21 august, in sedinta Comisiei de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala din Camera Deputatilor, cu privire la protestul din 10 august.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri, Ovidiu Raetchi, vicepresedinte al Comisiei de aparare, i-a transmis o scrisoare deschisa ministrului Carmen Dan.

"In urma discutiilor de ieri (marti - n.red.), din cadrul biroului Comisiei pentru Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala, s-a stabilit ca veti fi invitata urgent, impreuna cu responsabilii din Jandarmerie, in cadrul Comisiei, pentru a explica Parlamentului (daca il respectati, desigur) si opiniei publice (daca o respectati, desigur) ce s-a intamplat la mitingul din 10 august din Piata Victoriei", i-a transmis Ovidiu Raetchi lui Carmen Dan.

Totodata, Raetchi a precizat ca exista temerea ca PSD ar putea avea "diferite strategii" pentru blocarea audierii.

"Ieri, de pilda, cei din PSD-ALDE au lipsit, neexistand cvorum (...)

Va informez public ca urmatoarea sedinta a Comisiei va avea loc marti, 21 august, incepand cu ora 10.00. Va informez ca veti fi asteptata de parlamentarii din Opozitie care sunt membri ai Comisiei, de reprezentantii presei si, imi place sa sper, de reprezentantii PSD-ALDE, care intr-o tara normala ar dori sa inteleaga de la cei responsabili ce s-a intamplat la mitingul din 10 august, exercitandu-si astfel atributiile profesionale", ii mai transmite Ovidiu Raetchi lui Carmen Dan.

In opinia sa, ministrul Afacerilor Interne va incerca sa evite, sa amane sau sa blocheze aceasta audiere doar daca se teme sau daca are ceva de ascuns.

"Cred, in egala masura, ca le veti cere domnului Cucos, domnului Sindile si colegilor lor din conducerea Jandarmeriei sa dea curs invitatiei noastre. Demnitatea este o caracteristica esentiala a celor care lucreaza in sistemul de ordine publica, si ar fi nedemn ca domnul Cucos si colegii sai sa fuga de raspundere si sa se ascunda - ce paradox! - in spatele scutului facut de parlamentarii PSD. Sunt convins ca aparenta fuga a domnului Cucos din fata presei, de ieri, dupa o declaratie de un minut, reprezinta doar un accident inerent emotiilor inceputului", a mai afirmat Raetchi.

"Va asteptam asadar la Comisia de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala a Camerei Deputatilor de marti, 21 august, incepand cu ora 10.00.

Dar pun pariu public cu dvs ca nu veti veni si ca PSD va invoca scuze puerile pentru a va salva (faxul comisiei nu functioneaza, invitatia s-a ratacit in posta) si asta deoarece incercati sa ascundeti de Parlament si de opinia publica numeroasele incalcari ale legii din 10 august", a conchis Raetchi.

#Ovidiu Raetchi scrisaore Carmen Dan , #stiri Ovidiu Raetchi