Celebritati care au fost in coma si si-au revenit (Galerie foto)

Duminica, 08 Aprilie 2012, ora 18:11
7751 citiri
Celebritati care au fost in coma si si-au revenit (Galerie foto)

Coma este cu siguranta un episod care schimba complet existenta cuiva, asta daca cel in cauza are norocul sa revina la viata. Aceasta stare - care dureaza mai mult de sase ore, timp in care pacientul nu poate fi trezit, nu raspunde la stimuli precum lumina, sunet - continua sa intrige pe multi, nascand povesti care de care mai ciudate.

Totusi, aproape toti cei care au fost in coma vad viata altfel, odata reintorsi printre cei vii si constienti. Adesea fac schimbari insemnate in propria existenta, asa cum este si cazul mai multor celebritati care, la un moment dat, s-au aflat in aceasta situatie de viata si de moarte, conform Listverse. Din fericire, au trait pentru a-si spune ulterior povestea.

Burt Reynolds - durata comei, 9 ore

Burt Reynolds, actor american si comediant, a debutat in 1961. La inceputul anilor '70, Reynolds declara ca i s-a oferit rolul lui James Bond, dupa ce Sean Connery a parasit franciza. Reynolds a refuzat, insa, spunand ca "un american nu-l poate juca pe James Bond. Pur si simplu nu se poate".

In 15 martie 1978, Burt Reynolds a castigat o stea pe faimosul Hollywood Walk of Fame. Dintre rolurile care l-au facut faimos sunt cele din Deliverance, The Longest Yard, Smokey and the Bandit, The Cannonball Run si All Dogs Go to Heaven.

In 1983, in timp ce Reynolds filma pentru City Heat, cu Clint Eastwood, a fost lovit in cap de un scaun. Durerile care au urmat au facut ca Reynolds sa devina dependent de o serie de calmante si somnifere.

A incercat sa renunte la ele fara supraveghere specializata, singur, bazandu-se doar pe propria vointa, insa corpul sau a reactionat brusc, Reynolds intrand in coma timp de 9 ore. In 1992, Reynolds a acordat un interviu in care a declarat ca s-a aflat la un pas de moarte.

Stan Getz - durata comei, 3 zile

Stanley Getz a fost un reputat saxofonist american. Multi spun ca el a fost unul dintre cei mai mari tenori saxofonisti din istoria muzicii. Este cunoscut mai ales pentru popularizarea stilului muzical bossa nova, o combinatie intre samba si jazz.

In 1964, Getz a scos pe piata "The Girl from Ipanema", care i-a adus si un Grammy. Cu un an inainte, mai castigase un Grammy pentru "Desafinado", care s-a vandut in peste un milion de copii. Si albumul care a urmat, "Jazz Samba Encore" s-a vandut in la fel de bine. In 1991, la varsta de 64 de ani, Getz a mai castigat inca inca un Grammy, pentru "I rememebr you".

In 1954, Getz insa era dependent de heroina. Dupa ceva probleme pe care le-a avut cu legea, a incercat sa renunte la droguri, inlocuindu-le cu o combinatie de alcool si barbiturice.

In februarie 1954, Getz se afla in Seattle, disperat sa gaseasca o doza. A intrat intr-o farmacie de langa hotelul in care era cazat si a incercat sa o jefuiasca (fara a fi inarmat). Si-a folosit doar degetul, cerand vanzatoarei morfina. Cand aceasta a cerut sa-i vada arma, a fugit.

Urmarit de politie, Getz s-a blocat in camera sa de hotel si a incercat sa se sinucida cu barbiturice. A fost arestat, insa la cateva minute pastilele si-au facut efectul, Getz prabusindu-se chiar in masina de politie. Dus la spital, unde i s-a facut de urgenta o trahectomie, Getz a intrat in coma, aflandu-se in acesta stare timp de 3 zile, la un pas de moarte.

Martin Lawrence - durata comei, 3 zile

Martin Lawrence, actor, inclusiv de stand-up comedy, a cunoscut faima in anii '90, gratie seriei care s-a difuzat la TV, "Martin", din 1992 pana in 1997. A jucat insa si in filme precum "Bad Boys", "Blue Streak" si "Big Momma's House".

A avut insa intotdeauna un comportament cel putin extravagant. Din cauza unor remarci complet deplasate, in 1994, la Saturday Night LIve, referitoare la organele sexuale feminine, Lawrence a primit interdictie pe platoul emisiunii pe viata.

In mai 1996, Lawrence a fost arestat dupa ce a speriat turistii de pe Bulevardul Ventura, din Los Angeles, fluturand in fata lor un pistol si strigand. A fost spitalizat, in raportul medical mentionandu-se ca suferea de "epuizare si deshidratare". Multi martori au declarat atunci ca Martin era drogat.

In august 1999, Lawrence a decis sa faca jogging pe o caldura infernala, el fiind si neasteptat de gros imbracat. Dupa cativa pasi, a lesinat de caldura si oboseala, fiind dus la spital. S-a aflat in coma timp de 3 zile, la un pas de moarte.

Cand a fost gasit, in strada, corpul sau avea o temperatura de 41,7 grade Celsius si actorul nu mai era capabil sa respire singur.

In primul interviu de dupa incident, Martin a declarat: "M-a trezit la realitate si m-a facut sa apreciez viata. Sunt doar fericit sa ma aflu aici. (...) Dupa coma a trebuit sa invat sa merg din nou si toate celelalte. A fost cu adevarat o experienta traumatizanta".

Stevie Wonder - durata comei, 4 zile

Stevland Morris, cunoscut insa dupa numele de scena Stevie Wonder, este un binecunoscut cantaret si compozitor, insa si activist. A ramas fara vedere la putin timp de la nastere. In ciuda acestui handicap, a semnat cu Motown Records inca de la varsta de 11 ani si canta si in prezent.

A castigat, de-a lungul carierei sale, 22 de premii Grammy, un record pentru artistii solo de gen masculin. S-a facut remarcat si pentru munca sa de activist, iar in 2009 a fost numit Mesager al Pacii din partea Natiunilor Unite.

In 6 august 1973, Stevie Wonder a suferit un accident grav de automobil, pe cand se afla in turneu in Carolina de Nord. Desi conditiile in care s-a petrecut accidentul nu sunt clare nici in acest moment, cert este ca artistul a intrat in coma, ramanand in acesta stare timp de 4 zile. Wonder si-a pierdut partial simtul mirosului. Din fericire, nici vocea si nici felul in care simte muzica nu i-au fost afectate.

Ozzy Osbourne - durata comei, 8 zile

Artistul britanic se afla la apogeul carierei sale in anii '70, pe atunci fiind solistul trupei Black Sabbath. De-a lungul carierei, a vandut peste 100 de milioane de albume.

Abuzurile sale in ceea ce priveste drogurile si alcoolul sunt binecunoscute, caracterizand mai toate etapele vietii sale. In 2005, Ozzy a fost diagnosticat cu Syndromul Parkin, o afectiune genetica similara cu Parkinsonul, care nu are legatura cu abuzurile sale. In prezent, Ozzy trebuie sa ia zilnic medicamente, pentru ca tremurul involuntar sa nu apara.

In decembrie 2004, Osbourne a fost implicat intr-un accident grav de masina. Daca nu ar fi fost bodyguardul sau, Sam, care i-a facut resuscitare gura la gura, ar fi murit cu siguranta.

Ozzy, in varsta de 55 de ani atunci, a stat in coma timp de 8 zile. Cand s-a trezit, a spus ca experienta l-a ajutat "sa creasca". "E uimitor cum doua sau trei secunde iti pot schimba complet viata", a declarat el odata revenit la viata.

Sharon Stone - durata comei, 9 zile

Actrita Sharon Stone, fost model, a castigat in 1992 recunoasterea odata cu thrillerul erotic "Basic Instinct". Sharon a obtinut un Glob de Aur pentru prestatia din "Casino", ulterior, ea aparand si in "Total Recall", "The Quick and the Dead", "Sliver", "Intersection", "Sphere" si "Cold Creek Manor".

In septembrie 2001, Sharon Stone a fost spitalizata dupa ce a suferit o hemoragie cerebrala. Timp de 9 zile a stat in coma, medicii nestiind unde anume este problema. Dupa ce s-a descoperit despre ce era vorba, actrita a suferit o interventie care a durat 7 ore, in urma careia a fost oprita hemoragia.

Vorbind despre aceasta experienta, Sharon a povestit cum, in momentul declansarii hemoragiei, a simtit ca si cum cineva ar fi impuscat-o in cap. Senzatia a fost atat de puternica incat a cazut pur si simplu pe canapea. Revenirea din coma, insa, a facut-o sa nu se mai teama deloc de moarte, pe care, o perioada foarte scurta de timp, a simtit-o, dupa cum declara.

Kurt Cobain

Cantaretul si compozitorul Kurt Cobain, solist si chitarist al trupei Nirvana, purtatorul de cuvant al unei generatii, cum era numit in anii '90, era frustrat si nefericit de notorietatea si de reprezentarea sa in mass-media. S-a luptat cu dependenta de heroina si cu depresia.

In martie 1994, Kurt Cobain a fost diagnosticat cu bronsita si laringita severa, in Germania. A zburat la Roma a doua zi, pentru a beneficia de tratament, acolo intalnindu-se cu sotia lui, Courtney Love. Doua zile mai tarziu, aceasta l-a gasit inconstient, ca urmare a unei combinatii de sampanie si Rohypnol. A fost imediat dus la spital, petrecandu-si restul zilei in coma. Dupa cinci zile in spital, a fost externat si s-a intors in Seattle.

La aproape o luna distanta, corpul muzicianului in varsta de 27 de ani a fost insa descoperit in resedinta din Lake Washington de un electrician care venise sa instaleze un sistem de alarma.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#celebritati coma, #vedete supravietuit coma, #artisti coma, #actori coma, #muzicieni coma , #stiri Ozzy Osbourne