Suma uriașă pe care a primit-o ca despăgubire un bărbat după ce a reclamat că s-a infectat cu stafilococ auriu într-un spital din România

Joi, 23 Martie 2023, ora 17:34
3169 citiri
Suma uriașă pe care a primit-o ca despăgubire un bărbat după ce a reclamat că s-a infectat cu stafilococ auriu într-un spital din România
Fostul pacient a primit banii din fondurile proprii ale spitalului FOTO Pixabay

Un fost pacient al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț a câștigat procesul cu unitatea medicală după ce a demonstrat că s-a infectat cu stafilococ auriu în timp ce a fost internat.

Bărbatul a dat în judecată spitalul în 2019. El a reclamat faptul că, în perioada cât a fost internat în secția Ortopedie, în toamna anului 2015, s-a infectat cu stafilococul auriu MRSA și a fost nevoit să se trateze la Târgu Mureș.

Tribunalul Neamț i-a dat câștig de cauză și a stabilit că spitalul trebuie să îi achite daune morale de 200.000 de euro. Sentința a fost atacată atât de spital, cât și de bărbat și, în final, fostul pacient a primit despăgubiri de 150.000 de euro, în urma unei decizii a Curții de Apel Bacău, potrivit Mesagerul de Neamț.

Suma a fost plătită în șase tranșe, din veniturile proprii ale spitalului. Managerul SJU Piatra-Neamț, Alexandru Filimon, a precizat că ultima tranșă a fost plătită luna aceasta.

#pacient, #Spital Judetean Urgenta, #piatra neamt, #despagubiri, #stafilococ auriu , #spitale
Comentarii