Pacient operat la cap, căzut de la etajul trei al Spitalului Județean Sibiu. Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă

Sambata, 03 Iunie 2023, ora 21:19
1570 citiri
Pacient operat la cap, căzut de la etajul trei al Spitalului Județean Sibiu. Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă
Spitalul Judetean Sibiu FOTO Facebook

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul pacientului care a căzut de la etajul al treilea la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Sibiu, Luciana Lazăr.

Spitalul nu a anunţat Poliţia privind incidentul, pe care l-a făcut public după două zile.

"În urma investigaţiilor efectuate, în cauză s-a deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu continuă cercetările sunt coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu", a precizat Luciana Lazăr.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu a anunţat, sâmbătă, că urmează să facă o anchetă administrativă.

"În cursul serii de 1 iunie, pacientul a căzut de la etajul 3 al secţiei Neurochirurgie, în circumstanţe necunoscute. S-a intervenit de urgenţă conform protocoalelor şi procedurilor şi pacientului i s-a acordat primul ajutor, atât de personalul secţiei, cât şi din Unitatea de Primiri Urgenţe. Medicul şef al secţiei a informat conducerea spitalului, precum şi familia pacientului, cu care a discutat personal. De asemenea, s-a intervenit chirurgical de urgenţă, pacientul fiind operat de o echipă mixtă (chirurgie - ortopedie). Ulterior, bărbatul a fost internat în cadrul secţiei ATI, intubat. Spitalul urmează să declanşeze o anchetă administrativă pentru a identifica exact toate circumstanţele acestui caz regretabil", precizează conducerea spitalului într-un comunicat de presă.

Potrivit acesteia, "pacientul a fost adus la spital în cursul zilei de marţi, 30 mai, cu o plagă fronto-parietală dreapta, care a fost suturată în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe".

"Examenul tomografic a evidenţiat şi fisurarea cutiei craniene, motiv pentru care pacientul a fost preluat pentru supraveghere şi tratament în cadrul Secţiei Clinice Neurochirurgie. Subliniem că, la momentul prezentării in UPU şi în momentul internării, pacientul a fost perfect conştient, cooperant, nu a fost agitat psihomotor şi nu a prezentat halenă etanolică. Prin urmare nu a fost necesară nicio măsură specifică suplimentară.

Pacientul a comunicat permanent cu personalul pe toată perioada internării şi nu a existat suspiciunea unui posibil sevraj. În ziua de joi, 1 iunie, în urma reexaminării la Computerul Tomograf, s-a evidenţiat o evoluţie favorabilă. De asemenea, în cadrul vizitelor medicale de la orele 11.00 şi 14.00, pacientul a continuat să fie cooperant, comunicativ şi fără semne de agitaţie psihomotorie care să determine măsuri speciale, situaţie consemnată", mai precizează sursa citată.

Eveniment Quarterly Report

UPDATE Două persoane au fost găsite decedate în explozia apartamentului din Sibiu
UPDATE Două persoane au fost găsite decedate în explozia apartamentului din Sibiu
O explozie s-a produs duminică dimineaţă, 24 septembrie, într-un apartament situat la parterul unui bloc din Sibiu, zeci de persoane fiind evacuate. UPDATE 9.15 Două persoane au fost...
Trei persoane intoxicate cu insecticid într-un apartament din Cluj-Napoca au ajuns la spital
Trei persoane intoxicate cu insecticid într-un apartament din Cluj-Napoca au ajuns la spital
Trei persoane cu vârste între 60 şi 80 de ani care au anunţat că s-au intoxicat cu insecticid au fost evacuate sâmbătă dimineaţă, 23 septembrie, de pompieri dintr-un apartament din...
#pacient, #spital, #Sibiu, #ancheta , #spital