Ce este programul de reasigurare PAID, cu o capacitate de un miliard de euro

Advertorial
Vineri, 10 Martie 2023, ora 10:57
7338 citiri
Ce este programul de reasigurare PAID, cu o capacitate de un miliard de euro
FOTO Unsplash

Polița PAD este primul pas în asigurarea locuinței. Este obligatorie și acoperă daunele cauzate de catastrofele naturale: cutremure, alunecări de teren și inundații.

Una dintre principalele dileme ale românilor este cum vor fi plătite toate daunele în cazul unei calamități. Acestă teamă a fost alimentată mai ales în ultima perioadă, în urma dezastrului produs de seria de cutremure din Turcia și Siria.

Răspunsul dat de specialiștii PAID România este simplu: din reasigurare. Iar vestea bună este că PAID are un program de reasigurare cu o capacitate de un miliard de euro pentru riscurile de cutremur, inundații și alunecări de teren.

Programul de reasigurare este susținut de un panel format din 49 de reasiguratori, aproximativ 50% din capacitate provenind de la reasiguratori cu rating “AA” acordat de S&P sau AM Best.

Printre reasiguratorii de top participanți la programul de reasigurare se numără: Swiss Re, Munich Re, Tokio Marine Europe SA, XL Re, Scor, Hannover Re, VIG Re.

Despăgubirea cuvenită, virată în maximum 5 zile

PAID România face plata despăgubirilor cuvenite în maximum 5 zile de la primirea dosarului de daună de la asiguratorul care a încheiat polița și care a întocmit dosarul de daună.

Asiguratorul care a încheiat polița PAD va deschide dosarul de daună în urma înștiințării scrise sau telefonice făcute de către beneficiar în urma producerii unor daune ca urmare a unui dezastru natural. În termen de maximum 5 zile de la înștiințare, un reprezentant al asigurătorului se va prezenta la locul producerii evenimentului pentru a constata daunele, ocazie cu care se încheie un proces verbal de constatare, semnat de reprezentantul asiguratorului și de asigurat/reprezentant asigurat.

Următoarea etapă reprezintă instrumentarea dosarului: culegerea de documente doveditoare ale dreptului de proprietate, documente de confirmare ale evenimentului de către autoritățile competente (daca este cazul), orice alte documente/declarații solicitate pentru a stabili dreptul și cuantumul despăgubirii. După centralizarea tuturor acestor documente asigurătorul va transmite către PAID dosarul de daună în scopul decontării.

Reamintim că PAID a comunicat public că pentru seismele recente din județul Gorj nu este necesar ca vreun păgubit să obțină in mod individual dovada producerii cutremurelor întrucât, printr-un protocol încheiat cu Institutul Național de Cercetare si Dezvoltare pentru Fizica Pământului, această dovadă a fost obținută și transmisă către toți asigurătorii implicați în evaluarea daunelor pentru a fi parte a dosarelor de daună.

Eveniment Quarterly Report

Scade cererea pentru mașinile noi. Ce mărci conduc în topul preferințelor românilor
Scade cererea pentru mașinile noi. Ce mărci conduc în topul preferințelor românilor
Înmatriculările de autoturisme noi au scăzut în România cu 11,59% în septembrie faţă de aceeaşi perioadă din 2022, până la un volum de 10.545 de unităţi, potrivit datelor Asociaţiei...
Rezervele valutare ale BNR au crescut cu peste 5 miliarde de euro într-o lună. Cât valorează aurul din depozite
Rezervele valutare ale BNR au crescut cu peste 5 miliarde de euro într-o lună. Cât valorează aurul din depozite
Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 59,238 miliarde de euro la 30 septembrie 2023, în creştere cu 9,9% faţă de 53,901 miliarde de euro la 31 august 2023,...
#PAID, #polita pad, #reasigurare , #asigurari
Comentarii
Poza alfabeta
alfabeta
rank 1
Cat tupeu, sa vorbesti dfe asigurari chiar cand