Boc discuta din nou cu Botis despre pensiile militare

Marti, 25 Ianuarie 2011, ora 18:54

   

Boc discuta din nou cu Botis despre pensiile militare
Premierul Emil Boc are o noua intalnire de lucru, marti, la Palatul Victoria, cu ministrul Muncii, Ioan Botis, privind recalcularea pensiilor militare, au precizat surse oficiale.

Premierul Emil Boc a avut si luni seara o intalnire, la Guvern, pe tema pensiilor militare cu ministrul Muncii, Ioan Botis, si cel al Administratiei si Internelor, Traian Igas.

La finalul intalnirii, surse oficiale participante la discutii au precizat ca s-a convenit ca ministerele si institutiile implicate sa faca demersurile pentru constituirea documentatiei privind recalcularea pensiilor militare.

Pensiile militare: Boc discuta cu Botis, Igas si Ialomitianu despre noua metologie

"Ca principiu, militarii nu vor mai fi obligati sa stranga documentatia necesara calcularii vechimii in munca pentru recalcularea pensiilor, ci institutiilor le va reveni aceasta sarcina", au precizat sursele citate.Astfel, o echipa tehnica formata din reprezentanti ai Ministerului Muncii, Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Apararii si serviciilor speciale analizeaza solutiile in cazul recalcularii pensiilor militare, au sustinut sursele citate.

Conform acestora, in prezent, MApN detine cea mai eficienta baza de date privind documentatia pentru recalcularea pensiilor militare, insa MAI are "cea mai buna reprezentare in teritoriu".

Recalcularea pensiilor militare, prelungita pana la sfarsitul anului

Liderii coalitiei de guvernare au luat, luni, decizia politica de prelungire a termenului de recalculare a pensiilor militare pana pe 31 decembrie 2011.

"A ramas termenul de 31 decembrie 2011 pana la care va fi prelungit termenul de recalculare a pensiilor militare. Guvernul urmeaza sa adopte actul normativ pentru aceasta procedura", a declarat, presedintele UNPR, Marian Sarbu, fost ministru al Muncii.

Presedintele Traian Basescu a convenit duminica, impreuna cu premierul Emil Boc si ministrii de resort, ca Executivul sa emita o ordonanta de urgenta pentru prelungirea termenului de recalculare a pensiilor militare pana la finalul anului 2011.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2306 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
vladescu
rank 3
Caricaturi!!
Caricaturile guvernamentale discuta despre o noua metodologie! Si discuta , si discuta si iar discuta!
Vor pierde pe toata linia in cele din urma!
Nicio pensie nu are cum sa scada legal! Pot recalcula pana le dispar neuronii din cap, pot ajunge la ce cuantum de *** vor ei, sub cuantumul stabilit de legea ce a guvernat perioada lucrata nu au cum sa coboare pensia !! Militarii se agita steril. Solutia este in justitie, fara vorba multa ,fara atata agitatie pe la TV. si chestia cu datu'n penal a Guvernului si ministilor e buna!
boierul
rank 1
pensii militare
Stizi care este toata diversiunea tov.Boc si Basescu in legatura cu pensiile militarilor(sau asa numitele pensii speciale)?Este foarte simplu.Pana acum 2 luni salariile si pensiile militarilor,servicii speciale,diplomatzi,etc erau confidentziale.Aproape nimeni din viatza civila nu stia cuantumul acestora.Dar cineva dintr-un minister(inca nu se stie sigur care -dar se banuieste ca MApN)l-a suparat pe tov Basescu si acesta s-a apucat sa le faca publice ca sa asmuta salariatzii si pensionarii civili asupra celor cu pensii si salarii asa zis speciale desi acestea sunt in plata in toate tzarile cu respect fatza de aceste servicii.Dupa cum vetzi vedea in zilele urmatoare,desi eu deja vad asta,pensionarii si salariatzii militari vor fi vanatzi exact cum vrea tov Basescu.Sa stitzi ca in Constanta deja se intampla asta.Pensionarii militari sunt deja injuratzi pe strada deoarece tov.Basescu le-a facut publice incalcand legea confidentzialitazii.Nimeni nu s-a gandit la asta pana acum-
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor