Cina de la Guvern cu Andreea Vass: o cafea si-o apa plata

Joi, 16 Iulie 2009, ora 19:11
2247 citiri
Cina de la Guvern cu Andreea Vass: o cafea si-o apa plata
Foto: Reporter Virtual

In urma cu o saptamana, intreaga presa scria, mai in gluma, mai in serios, de "Concursul de criza" lansat de consilierul economic al premierului Emil Boc, Andreea Vass.

Castigatorii acestui concurs, adica cei care veneau cu cele mai viabile solutii anticriza, urmau sa aiba parte de o cina la Palatul Victoria cu initiatoarea proiectului.

Chiar si Vass a luat in considerare un posibil esec, anuntul concursului fiind urmat de o nota: "In cazul in care niciuna dintre propunerile saptamanale nu va fi acceptabila, atunci voi scrie de ce a trebuit sa iau cina singura".

Joi, insa, a venit si timpul ca o prima solutie castigatoare sa fie anuntata, iar cei care au emis-o sa fie invitati la cina de la Palatul Victoria... O cina de lucru, dupa cum a declarat consilierul premierului pentru Ziare.com, pentru ca aceasta "nu inseamna papa mult si bun", ci o intalnire in care vor fi discutate propunerile si se va incerca transformarea lor in legi viabile.

Astfel, controversata cina de la Palatul Victoria nu va pune pe masa mai mult de "o cafea si o apa plata".

Desi la acest eveniment au fost invitati 27 de participanti, doamna Vass se va intalni joi seara doar cu patru dintre ei, pentru ca anuntul a fost facut intr-un timp destul de scurt si multi dintre cei care au dat participat cu idei sunt din provincie.

Chiar si asa, Vass este mai mult decat incantata: "Una dintre persoane este tocmai din Timisoara si, desi anuntul a fost facut dupa-amiaza, mi-a raspuns ca se urca in avion si vine. Cu ceilalti fie am reprogramat intalnirea, fie am comunicat pe mail".

Propunerea castigatoare - detinutii si somerii, la munca in folosul comunitatii!

Solutia declarata castigatoare este chiar mai controversata decat a fost concursul in sine, motiv pentru care Andreea Vass nu a vrut sa comenteze pe acest subiect pana nu va avea gata o nota de fundamentare.

"Solutia" presupune "utilizarea somerilor si a detinutilor la munca in folosul comunitatii, in special in domenii precum constructia de drumuri, reimpaduriri, indiguiri, ecologizare, reciclarea bunurilor, dupa cum se arata pe blogul consilierului primului ministru.

Oricum, Vass spune ca este o "chestiune foarte desteapta, cu efecte indirecte benefice", insa "daca nu iese, voi fi prima care va spune ca desi am intors-o pe toate partile, nu poate fi aplicata".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Andreea Vass, #cina Palat Victoria, #Concurs de criza, #solutii anticriza, #detinuti someri, #munca folosul comunitatii , #Emil Boc