Ziare.com

Decizii la PD-L: Ministrii si secretarii de stat au grija sa nu se mai voteze "din greseala"

Joi, 21 Octombrie 2010, ora 17:26

   

Decizii la PD-L: Ministrii si secretarii de stat au grija sa nu se mai voteze "din greseala"
Membrii Guvernului au stabilit joi intr-o discutie organizata la Palatul Victoria ca documentele reprezentand ordinea de zi a lucrarilor Parlamentului si avizele Executivului la initiative legislative sa fie verificate mai atent inclusiv de ministri, nu doar in grupurile parlamentare, iar secretarii de stat sa fie permanent prezenti la lucrarile comisiilor in care sunt dezbatute proiecte legate de ministerul din care fac parte.

Stadiul proiectelor legislative din Parlament va fi verificat lunar atat de secretarii de stat, cat si de ministri, au declarat surse guvernamentale pentru MEDIAFAX.

"S-a stabilit sa fie acordata o atentie mai mare in ceea ce priveste verificarea ordinii de zi a lucrarilor Parlamentului si punctelor de vedere formulate de Executiv la initiativele legislative si ca exemplare din aceste documente sa fie dublate si inmanate inclusiv ministrilor, nu doar membrilor grupurilor parlamentare, astfel incat sa se stie exact cum trebuie procedat la vot, iar punctul de vedere al Guvernului sa fie intotdeauna respectat", au aratat sursele.

Secretarii de stat vor fi obligati sa participe la lucrarile comisiilor parlamentare in care sunt dezbatute proiecte care vizeaza ministerele lor, iar stadiul proiectelor legislative va fi analizat lunar de catre secretarii de stat, dar si de ministri.

Decizia a fost luata dupa gafa de marti a deputatilor democrat-liberali, care au votat din gresala doua proiecte de lege, prin care se reduce de la 24% la 5% TVA-ul pentru alimentele de baza, iar pensiile mai mici de 2.000 de lei nu mai sunt impozitate. Reprezentantii PD-L au declarat ca a fost o "eroare de tehnica legislativa" si ca ei credeau ca voteaza respingerea propunerii. Liderul de grup al deputatilor PD-L, Mircea Toader, si-a asumat greseala.

O eventuala aplicare a reducerii TVA ar insemna ca bugetul de stat al Romaniei pierde aproximativ un miliard de euro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1279 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

mai ziceati de parlamentarii opozitiei ca nu isi fac treaba...

da la furat primii la munca ultimii portocalelor!

 
 

 

Raul a fost facut,

de fapt ati facut un bine poprului fara sa vreti,bine care nu se va materializa caci veti anula aceste legi.In rest ati demonstrat inca o data cine sunteti,ce doriti si cat puteti face pt.alegatorii vostrii si nu numai.In rest "Sa traiti bine."

OK, dar...

Ministrul Finantelor si Ministrul Muncii erau acolo si au votat si ei legile buclucase. Ar trebui sa-i traga cineva de urechi, sau mai degraba sa-i schimbe de la butoane.

 
 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor