Imobilul din apropierea Palatului Victoria care a ars, este monument istoric

Vineri, 20 Februarie 2009, ora 22:00
1203 citiri

Imobilul din apropierea Palatului Victoria care a ars vineri-dimineata este clasat ca monument istoric de catre Ministerul Culturii, iar primaria sectorului 1 va depune plangere penala impotriva proprietarului care nu a asigurat paza acestuia.

Potrivit Primariei sectorului 1, proprietarii imobilului situat pe bulevardul Aviatorilor nr. 8 au fost somati in luna ianuarie sa asigure paza, intretinerea, conservarea, consolidarea si restaurarea acestuia, ca urmare a unei sesizari primite cum ca imobilul era distrus din interior de anumite persoane, informeaza NewsIn.

In urma somatiei, proprietarii au comunicat primariei ca a incheiat un contract cu o firma de paza pentru protejarea imobilului inscris pe lista monumentelor istorice.

"In realitate insa, proprietarul nu a luat masuri de paza si protectie a acestui monument istoric, motiv pentru care, astazi dimineata (vineri, n.r.), i s-a dat foc", se arata in comunicatul primariei.

Din acest motiv, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a dispus vineri intocmirea unor plangeri penale impotriva proprietarului si a firmei de paza. De asemenea, primaria a solicitat Ministerului Culturii si Guvernului Romaniei sa initieze procedurile legale pentru exproprierea imobilului, pe care proprietarul urmareste sa il distruga pentru construirea unui turn de peste 100 de metri, pentru care incerca sa obtina un Plan Urbanistic Zonal de mai mult de patru ani.

Casa parasita, situata in apropierea Palatului Victoria, a ars, vineri-dimineata, din cauza unor oameni ai strazii care au aprins focul in mijlocul incaperii, potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti (ISU). Focul a izbucnit in jurul orei 07:15, iar pompierii s-au deplasat la fata locului cu doua autospeciale. Flacarile, care au cuprins o singura incapere a cladirii, au fost stinse in scurt timp de pompieri, neinregistrandu-se victime.

Potrivit ISU Bucuresti, focul ar fi izbucnit din cauza neatentiei unor oameni ai strazii, care se adapostisera in imobil, facand focul in mijlocul incaperii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Explozii puternice pe un aerodrom militar din Crimeea unde rușii au staționate elicoptere de atac VIDEO
Explozii puternice pe un aerodrom militar din Crimeea unde rușii au staționate elicoptere de atac VIDEO
Explozii puternice și un incendiu au avut loc miercuri dimineață, 17 aprilie, în orașul Djankoi din peninsula Crimeea anexată de ruși, relatează Kiev Independent. Potrivit unor canale...
Incendiu puternic în capitala Danemarcei. O clădire emblematică a fost cuprinsă de flăcări uriașe VIDEO
Incendiu puternic în capitala Danemarcei. O clădire emblematică a fost cuprinsă de flăcări uriașe VIDEO
Un incendiu puternic a izbucnit marți, 16 aprilie, în centrul vechi din Copenhaga, capitala Danemarcei, relatează BBC. Incendiul a izbucnit în clădirea-muzeu a Bursei, una dintre cele mai...
#incendiu, #cladire Guvern, #monument istoric , #guvern