Reuniune la Guvern pe tema inundatiilor

Luni, 05 Iulie 2010, ora 12:29
1230 citiri
Reuniune la Guvern pe tema inundatiilor
Foto: Realitatea TV

Guvernul s-a reunit luni la Palatul Victoria pentru a pune la punct planul de lupta impotriva inundatiilor care ameninta si in aceasta saptamana zone intinse din Moldova si estul Munteniei.

Premierul Emil Boc a declarat la inceputul sedintei de lucru ca preocuparea majora este protejarea municipiului Galati, unde peste 1.400 de oameni lucreaza la un dig de 4,5 kilometri lungime.

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a dat asigurari ca digul va fi gata in noaptea de luni spre marti, sau cel mai tarziu marti dimineata.

Pe de alta parte, prim-ministrul Emil Boc a mai anuntat ca Executivul a stabilit procedura de evaluare a pagubelor in vederea accesarii Fondului European de Solidaritate.

"In data de 23 iulie trebuie inaintata la Uniunea Europeana cererea fundamentata privind pagubele, valoarea totala si maximala ce ar putea fi primita fiind de 75 milioane de euro. Am stabilit data de 15 iulie ca data de inventariere a pagubelor(...) In perioada imediat urmatoare, prefecturile in parteneriat cu inspectoratele de stat in constructii vor face inventarul concret al pagubelor, acestea trebuind sa fie certificate de autoritatile statului", a mai spus premierul.

Emil Boc a mai anuntat ca cei care si-au pierdut casele la inundatii vor fi sprijiniti cu materiale de constructii. In acest sens, Ministerul Dezvoltarii Rurale si Turismului va termina luni avizarea normativelor de materiale pentru reconstructia unei case si se va stabili ce cantitati de caramida, var,lemn, ciment si alte materiale necesare vor fi disponibilizate de la rezervele de stat pentru reconstructia locuintelor distruse de ape total sau partial.

Vor beneficia de sprijin de la Guvern atat proprietarii de locuinte complet distruse, cat si cei ale caror case au suferit avarii usoare si au nevoie de sprijin suplimentar.

Premierul a mai spus ca 700 de locuinte modulare vor fi puse la dispozitia sinistratilor pe timpul in care acestia sunt nevoiti sa isi pareseasca locuintele din cauza revarsarii apelor.

Ministrul de Interne, Vasile Blaga a precizat ca in prezent, la nivelul intregii tari, mai sunt in jur de 2 mii de persoane sinistrate, circa 16.000 intorcandu-se deja la locuintele lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#inundatii Guvern Boc, #inundatii 2010, #despagubiri inundatii, #fond solidaritate inundatii , #guvern