Consiliul National de Integritate ameninta cu demisia

Joi, 22 Noiembrie 2007, ora 17:37
1119 citiri
Consiliul National de Integritate ameninta cu demisia

Consiliul National de Integritate (CNI) nu a reusit joi, din lipsa de cvorum, sa valideze dosarele a zece persoane care candideaza pentru postul de presedinte al ANI. Presedintele CNI, Nicu Marcu (foto), a convocat o noua sedinta extraordinara la Palatul Victoria pentru vineri, ora 9,00, iar membrii Consiliului au amenintat cu demisia in caz de un nou esec vineri.

"Ideea este ca la ultimele doua sedinte noi nu am putut sa functionam pentru ca nu am avut cvorumul necesar. Astazi au fost prezenti doar noua din membrii consiliului, iar pentru validarea candidatilor pentru presedintia ANI ne trebuiau 11 prezente", a declarat presedintele CNI, Marcu Nicu.

La sedinta extraordinara a CNI de joi au lipsit reprezentantii PRM, PC, UDMR si cei ai inaltilor functionari publici ai judetelor si municipiilor.

Presedintele CNI a precizat la inceputul sedintei ca daca nici la intalnirea de vineri nu se va constitui cvorumul necesar pentru validarea candidatilor, membrii Consiliului isi vor da demisia. Potrivit presedinteluui CNI, daca membrii Consiliului reusesc sa se intrunesca in sedinta completa si sa aiba cvorum, "ar insemna ca la mijlocul lunii decembrie ANI sa aiba un presedinte".

Intrebat daca vicepresedintele ANI, Alexandru Macovei, poate sa preia din atributiile presedintelui pana cand acesta va fi numit, Marcu Nicu a precizat ca acest lucru se poate intampla numai daca amendamentele legii ANI sunt trecute prin Senat.

El a mai spus ca amendamentele respective figureaza la o pozitie pe ordinea de zi a Senatului si probabil ca saptamana viitoare vor intra in dezbaterea plenului.

Cei zece candidati pentru presedintia ANI sunt Radu Dorel Liviu, Dragoi Ilie, Chis Radu, Vevera Adrian Victor, Garlasteanu Ionel Ion, Georgescu Ion, Radu Constantin Catalin, Balanescu Florin Cornel, Salca Rotaru Romi si Braun Vasile. Potrivit membrilor comisiei de validare, toti cei zece candidati inscrisi indeplinesc conditiile pentru a candida la functia de presedinte al ANI.

CNI reia concursul pentru postul de presedinte al ANI, dupa ce niciun candidat nu a reusit sa treaca de prima runda organizata in septembrie.

Citeste si:
Cum ar putea fi afectat USR de plecarea lui Dacian Cioloș din partid și ce șanse ar putea avea acesta pe cont propriu
Cum ar putea fi afectat USR de plecarea lui Dacian Cioloș din partid și ce șanse ar putea avea acesta pe cont propriu
Dacian Cioloș s-a întâlnit săptămâna trecută cu mai mulți apropiați din USR, foști membri PLUS, și ar pregăti o demisie din partid, potrivit unor surse politice. Șansele sale de...
Reașezări politice înaintea alegerilor din 2024. Cum arată harta posibilelor alianțe conjuncturale
Reașezări politice înaintea alegerilor din 2024. Cum arată harta posibilelor alianțe conjuncturale
Cu mai puțin de doi ani până la următoarele rânduri de alegeri, aproape toate partidele de pe scena politică au început să se orienteze după alianțe pe termen scurt sau lung. Dragnea a...