Pene de curent masive în mai multe zone ale României din cauza fenomenelor meteo extreme

Sambata, 04 Februarie 2023, ora 20:00
4129 citiri
Pene de curent masive în mai multe zone ale României din cauza fenomenelor meteo extreme
În judeţele menţionate este cod portocaliu de vreme rea, cu viscol puternic FOTO Pixabay

Staţiunile Semenic şi Muntele Mic, precum şi localitatea Crivadia nu aveau, sâmbătă după-amiază, curent electric din cauza fenomenelor meteo extreme înregistrate pe raza judeţului Caraş-Severin.

În alte şapte localităţi, echipele de intervenţie ale companiei de electricitate au reuşit să restabilească alimentarea cu energie electrică, relevă datele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Caraş-Severin.

Pe de altă parte, în cursul după-amiezei de sâmbătă, drumarii au reuşit să redeschidă circulaţia pe DJ 608A Borlova-Staţiunea Muntele Mic, după ce, pe parcursul zilei, traficul a fost restricţionat din cauza zăpezii şi a copacilor căzuţi pe carosabil.

Autorităţile au mai informat că din cauza unei alunecări de teren pe DJ 608 Cornereva-Bogâltin se circulă numai pe o bandă.

ISU Caraş-Severin a reamintit faptul că începând de sâmbătă seara, de la ora 20,00, pentru zonele înalte de peste 1.800 m altitudine va intra în vigoare o avertizare meteo cod portocaliu de viscol puternic.

Echipe ale E-Distribuţie Banat intervin, sâmbătă seara, pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică a consumatorilor în urma avariilor provocate în reţelele electrice din judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş, pe fondul condiţiilor meteo deosebite.

În judeţele menţionate este cod portocaliu de vreme rea, cu viscol puternic (rafale de peste 90 - 100 km/h) şi vizibilitate foarte redusă la altitudini de peste 1.800 m şi cod galben de intensificări ale vântului în Banat.

O parte dintre clienţi au fost deja realimentaţi cu energie electrică, în urma manevrelor la distanţă efectuate prin sistemul Telecontrol, anunţă E-Distribuţie Banat într-un comunicat remis AGERPRES.

Echipele de intervenţie ale E-Distribuţie Banat vor continua să lucreze pentru remedierea tuturor avariilor în cel mai scurt timp posibil.

Intervenţiile sunt îngreunate de condiţiile meteo severe şi de necesitatea îndepărtării crengilor şi a copacilor rupţi.

"Colaborăm cu autorităţile locale, cu care compania păstrează un contact permanent şi sprijină intervenţia echipelor E-Distribuţie", se arată în comunicat.

Consumatorilor afectaţi li se recomandă să contacteze TelVerde Banat 0800.070.444 (număr apelabil gratuit) pentru a semnala deranjamentele.

#pana curent, #fenomene meteo extreme, #electricitate , #stiri sociale