Panasonic da afara 15.000 de angajati

Miercuri, 04 Februarie 2009, ora 10:38
824 citiri
Panasonic da afara 15.000 de angajati

Grupul Panasonic a anuntat ca va renunta la 15.000 de angajati din filialele din toata lumea, in conditiile in care se estimeaza ca profiturile vor scadea drastic pana la sfarsitul anului fiscal, in martie 2009.

Producatorul de camere digitale, televizoare cu ecran plat, baterii si telefoane mobile renunta la aproximativ 5% din angajati si inchide 14 fabrici la nivel mondial si 13 din Japonia pentru a reduce cheltuielile , potrivit International Herald Tribune.

Panasonic Corp a anuntat miercuri pierderi nete de 63,1 miliarde yeni (704 milioane dolari), in al treilea trimestru fiscal, in contextul scaderii vanzarilor si aprecierii yenului, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

De asemenea, compania ar putea anunta pierderi nete de 4,2 miliarde dolari, pentru prima data in ultimii sase ani. In aceeasi perioada a anului trecut, companie inregistrase un profit de 115,2 miliarde yeni.

Producatorul japonez se confrunta cu o cerere slaba pe piata de profil, cresterea costurilor pentru inchiderea fabricilor si alte masuri de restructurare, precum si cu o apreciere puternica a yenului, care afecteaza veniturile din exporturi.

Panasonic a revizuit in coborare perspectiva pentru profitul pe intregul an fiscal, care se va incheia pe 31 martie, estimand pierderi de 380 miliarde yeni (4,2 miliarde dolari), fata de un profit de 30 miliarde yeni, prognozat in noiembrie.

(L.S.)

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Panasonic concedieri angajati , #stiri Panasonic