Franța, în alertă sanitară din cauza unui nou val de COVID-19

Sambata, 02 Iulie 2022, ora 14:01
3550 citiri
Franța, în alertă sanitară din cauza unui nou val de COVID-19

Un nou val de COVID-19 provoacă îngrijorare în Franța. Sălile de concerte și de teatru și-au anulat sau amânat o parte din programe.

Astfel de măsuri nu au mai fost luate din ianuarie. Autoritățile din Hexagon le-au recomandat cetățenilor să înceapă să poarte din nou măşti sanitare în spaţiile aglomerate, mai ales în transportul public.

La ultima raportare zilnică, de vineri, 1 iulie, Franța a anunțat peste 120.000 de cazuri noi de COVID. În prezent, este pe primul loc în Europa la cel mai mare număr de infectări zilnice.

Nici Germania și Marea Britanie nu stau mai bine

Este urmată de Germania, unde în ultimele 24 de ore au fost anunțate aproape 100.000 de noi îmbolnăviri. Italia este și ea în top 3. În peninsulă, numărul persoanelor testate pozitiv cu SARS-CoV-2 a trecut de 86.000, cu 30.000 mai mult decât săptămâna trecută.

Numărul cazurilor de COVID-19 din Marea Britanie a crescut cu mai mult de jumătate de milion într-o săptămână, probabil pe fondul circulaţiei celor mai recente variante de Omicron, BA.4 şi BA.5, conform datelor.

Numărul de spitalizări continuă de asemenea să crească, existând indicii timpurii ale unei creșteri a internărilor la terapie intensivă în rândul vârstnicilor.

Se estimează că un total de 2,3 milioane de persoane din gospodării private s-au contagiat cu acest virus săptămâna trecută, în creştere cu 32% comparativ cu săptămâna precedentă, potrivit Biroului Naţional de Statistică (ONS).

Acesta este cel mai mare total al cazurilor de infectare înregistrat după sfârşitul lunii aprilie, dar continuă să se menţină departe de nivelul record de 4,9 milioane din vârful valului Omicron BA.2, la sfârşitul lunii martie.

"Pe teritoriul Marii Britanii am văzut o creştere continuă cu peste jumătate de milion de infecţii, probabil cauzate de răspândirea variantelor BA.4 şi BA.5", a declarat Sarah Crofts de la ONS, specialistă în date analitice referitoare la COVID-19.

"Această creştere este observată la toate vârstele, în toate ţările şi regiunile Angliei. Vom continua să monitorizăm îndeaproape datele pentru a vedea dacă această creştere continuă în următoarele săptămâni", a precizat ea.

În Regatul Unit, virusul rămâne cel mai răspândit în Scoţia, unde se estimează că 288.200 de persoane au avut COVID-19 săptămâna trecută, sau una din 18. Aceasta reprezintă o creştere comparativ cu săptămâna precedentă, când au fost raportate 250.700 de cazuri (o persoană din 20) şi este cea mai mare cifră înregistrată în Scoţia după începutul lunii aprilie.

În Anglia, 1,8 milioane de persoane ar fi avut virusul săptămâna trecută, echivalentul a aproximativ una din 30, o creştere faţă de cifra de 1,4 milioane - sau una din 40 - din săptămâna precedentă.

Ţara Galilor a înregistrat o creştere a numărului de cazuri de infectare până la 106.000, sau o persoană din 30, în creştere de la 68.500 (una din 45).

În Irlanda de Nord, numărul cazurilor de infectare a urcat până la aproximativ 71.000 (o persoană din 25), în creştere de la 59.900 (una din 30).

Creșteri ale infectărilor al nivel mondial

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, joi, 30 iunie, că se aşteaptă la ”niveluri ridicate” ale cazurilor de Covid-19 în această vară în Europa şi a cerut monitorizarea îndeaproape a virusului după triplarea cazurilor zilnice în decurs de o lună, relatează AFP.

”Pe măsură ce ţările din Europa au ridicat măsurile sociale care erau în vigoare, virusul va circula la niveluri ridicate în timpul verii”, a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge.

La nivel global, infectările cu COVID sunt în creștere în 110 țări, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății.

Citeste si:
Nici vremea nu ține cu Europa. Nivelul scăzut al Rinului ar putea duce la probleme majore pentru motorul continentului
Nici vremea nu ține cu Europa. Nivelul scăzut al Rinului ar putea duce la probleme majore pentru motorul continentului
Planurile mărețe de a transfera transportul de mărfuri de pe șosele pe râuri nu mai contează prea mult dacă cea mai importantă cale navigabilă din Europa de Vest nu este suficient de...
Washington Post: SUA și Marea Britanie pregătesc soldații ucraineni de câteva luni pentru o contraofensivă
Washington Post: SUA și Marea Britanie pregătesc soldații ucraineni de câteva luni pentru o contraofensivă
Pregătirea trupelor ucrainene pentru o contraofensivă în sudul Ucrainei a fost o prioritate pentru Statele Unite și Marea Britanie în ultimele luni, scrie jurnalistul și scriitorul american...