O nouă explozie de cazuri Covid-19 în Marea Britanie. Anunțul autorităților care arată că pandemia nu s-a terminat

Vineri, 01 Iulie 2022, ora 19:12
2929 citiri
O nouă explozie de cazuri Covid-19 în Marea Britanie. Anunțul autorităților care arată că pandemia nu s-a terminat

Autoritățile de la Londra au anunțat vineri, 1 iulie, că numărul noilor cazuri Covid-19 a crescut cu cel puțin 500.000 într-o săptămână, cel mai probabil pe fondul circulaţiei variantelor recente de Omicron - BA.4 şi BA.5, informează DPA/PA Media.

Numărul de spitalizări continuă, de asemenea, să crească, existând indicii timpurii ale unei tendinţe ascendente a internărilor la terapie intensivă în rândul vârstnicilor.

Se estimează că un total de 2,3 milioane de persoane din gospodării private s-au contagiat cu acest virus săptămâna trecută, în creştere cu 32% comparativ cu săptămâna precedentă, potrivit Biroului Naţional de Statistică (ONS).

Acesta este cel mai mare total al cazurilor de infectare înregistrat după sfârşitul lunii aprilie, dar continuă să se menţină departe de nivelul record de 4,9 milioane din vârful valului Omicron BA.2, la sfârşitul lunii martie.

”Pe teritoriul Marii Britanii am văzut o creştere continuă cu peste jumătate de milion de infecţii, probabil cauzate de răspândirea variantelor BA.4 şi BA.5”, a declarat Sarah Crofts de la ONS, specialistă în date analitice referitoare la COVID-19.

”Această creştere este observată la toate vârstele, în toate ţările şi regiunile Angliei. Vom continua să monitorizăm îndeaproape datele pentru a vedea dacă această creştere continuă în următoarele săptămâni”, a precizat ea.

În Regatul Unit, virusul rămâne cel mai răspândit în Scoţia, unde se estimează că 288.200 de persoane au avut COVID-19 săptămâna trecută, sau una din 18. Aceasta reprezintă o creştere comparativ cu săptămâna precedentă, când au fost raportate 250.700 de cazuri (o persoană din 20) şi este cea mai mare cifră înregistrată în Scoţia după începutul lunii aprilie.

În Anglia, 1,8 milioane de persoane ar fi avut virusul săptămâna trecută, echivalentul a aproximativ una din 30, o creştere faţă de cifra de 1,4 milioane - sau una din 40 - din săptămâna precedentă.

Ţara Galilor a înregistrat o creştere a numărului de cazuri de infectare până la 106.000, sau o persoană din 30, în creştere de la 68.500 (una din 45).

În Irlanda de Nord, numărul cazurilor de infectare a urcat până la aproximativ 71.000 (o persoană din 25), în creştere de la 59.900 (una din 30).

Joi, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au declarat că se aşteaptă la ”niveluri ridicate” de cazuri de Covid-19 în această vară în Europa, făcând apel la monitorizarea îndeaproape a virusului.

Citeste si:
Marea Britanie ar fi încălcat spațiul aerian al Rusiei, la nord de Murmansk. Îngrijorările Moscovei legate de activitatea NATO în zonă
Marea Britanie ar fi încălcat spațiul aerian al Rusiei, la nord de Murmansk. Îngrijorările Moscovei legate de activitatea NATO în zonă
O aeronavă de recunoaştere britanică ar fi încălcat frontiera aeriană a Rusiei în apropiere de Capul Sviatoi Nos, situat între Marea Barents şi Marea Albă, potrivit ministerului...
Boris Johnson, surprins în vacanță în Grecia. Premierul britanic se află în a doua săptămână de concediu
Boris Johnson, surprins în vacanță în Grecia. Premierul britanic se află în a doua săptămână de concediu
Premierul britanic în exerciţiu Boris Johnson a început o nouă săptămână de concediu - a doua în 15 zile -, anunţă luni biroul său, în contextul în care Regatul Unit se confruntă cu...