Câți români primesc bani pentru instalarea panourilor fotovoltaice. ”În 2023 instituţia va trece prin schimbări majore”

Vineri, 30 Decembrie 2022, ora 13:30
5860 citiri
Câți români primesc bani pentru instalarea panourilor fotovoltaice. ”În 2023 instituţia va trece prin schimbări majore”
Panouri fotovoltaice FOTO Pixabay.com

Peste 39.000 de dosare au obţinut finanţare în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice fiind aprobate aproape 89% dintre cererile depuse, a anunţat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

„Aproape 89% dintre cererile depuse pentru instalarea sistemelor fotovoltaice au fost aprobate. În total, 39.309 de dosare au obţinut finanţare după ce toate dosarele depuse în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice au fost analizate de către AFM”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Beneficiarii obţin o finanţare de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei, pentru instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice cu o putere de minimum 3kW.

„Finalizarea analizei dosarelor este un rezultat important având în vedere că AFM a s-a confruntat cu provocări majore în acest an, un număr mare de cereri de finanţare şi multe programe derulate în paralel. Însă nu ne oprim aici! În 2023 instituţia va trece prin schimbări majore. Va descentraliza anumite programe, printre care şi programul Casa Verde Fotovoltaice, şi va creşte capacitatea administrativă. Am creat premisele transformării AFM într-o instituţie modernă şi eficientă”, a arătat Barna Tanczos.

#panouri fotovoltaice, #Casa Verde Fotovoltaice, #AFM, #Ministerul Mediului , #panouri fotovoltaice