Panouri solare ce produc curent noaptea: Descoperire inovatoare în Australia VIDEO

Joi, 26 Mai 2022, ora 01:19
6049 citiri
Panouri solare ce produc curent noaptea: Descoperire inovatoare în Australia VIDEO

Oamenii de știință de la Universitatea New South Wales (UNSW) din Australia au dezvoltat o nouă tehnologie cu panouri solare, care folosită pe timp de noapte poate genera curent în întuneric. Cercetarea energiei verzi regenerabile ar putea lua o întorsătură neașteptată în lume prin această descoperire.

Producerea electricității ”în timpul nopții” este posibilă deoarece Pământul stochează energia Soarelui sub formă de căldură în perioada zilei, radiind-o după lăsarea întunericului, potrivit Autoevolution.

Un dispozitiv semiconductor numit diodă termoradiantă a fost folosit pentru a genera energie din lumina infraroșie emisă noaptea. Cantitatea de energie produsă în acest fel este relativ scăzută, de aproximativ 100.000 de ori mai mică decât cea obținută cu panouri solare, în timpul zilei.

Cu toate astea, cercetătorii cred că rezultatul poate fi îmbunătățit în viitor, odată ce vor găsi cele mai bune materiale pentru a transforma lumina infraroșie în electricitate.

Cât de periculos este alcoolul pentru inimă: Vești bune și foarte proaste privind cantitățile permise de băuturi

”Folosind camere de imagine termică se poate vedea cât de multă radiație există noaptea, dar doar în infraroșu, mai degrabă decât în lungimile de undă vizibile. Ceea ce am făcut este să facem un dispozitiv care să poată genera energie electrică din emisia de radiație termică infraroșie”, a spus liderul echipei de cercetare, profesorul Ned Ekins Daukes de la Universitatea UNSW.

Lumina infraroșie din timpul nopții este acolo, deoarece Soarele a încălzit Pământul în timpul zilei, așa că, din punct de vedere termic, procesul încă folosește energia solară.

Ușă extraterestră descoperită pe Marte printre stânci: NASA a anunțat totul despre intrarea misterioasă VIDEO

”În același mod în care o celulă solară poate genera electricitate prin absorbția luminii solare emise de un soare foarte fierbinte, dioda termoradiantă generează electricitate prin emiterea de lumină infraroșie într-un mediu rece”, a spus dr. Phoebe Pearce, unul dintre autorii lucrării publicate în revista ACS Phtonics din 9 mai 2022.

Citeste si:
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
USR a informat că opt membri ai formaţiunii s-au înscris în cursa internă pentru şefia partidului. Alegerile vor avea loc la începutul lunii iulie. Cei opt candidaţi înscrişi în cursa...