Panouri solare ce produc curent noaptea: Descoperire inovatoare în Australia VIDEO

Joi, 26 Mai 2022, ora 01:19
11106 citiri
Panouri solare ce produc curent noaptea: Descoperire inovatoare în Australia VIDEO
Panouri solare care produc electrictate noaptea FOTO: Science Alert

Oamenii de știință de la Universitatea New South Wales (UNSW) din Australia au dezvoltat o nouă tehnologie cu panouri solare, care folosită pe timp de noapte poate genera curent în întuneric. Cercetarea energiei verzi regenerabile ar putea lua o întorsătură neașteptată în lume prin această descoperire.

Producerea electricității ”în timpul nopții” este posibilă deoarece Pământul stochează energia Soarelui sub formă de căldură în perioada zilei, radiind-o după lăsarea întunericului, potrivit Autoevolution.

Un dispozitiv semiconductor numit diodă termoradiantă a fost folosit pentru a genera energie din lumina infraroșie emisă noaptea. Cantitatea de energie produsă în acest fel este relativ scăzută, de aproximativ 100.000 de ori mai mică decât cea obținută cu panouri solare, în timpul zilei.

Cu toate astea, cercetătorii cred că rezultatul poate fi îmbunătățit în viitor, odată ce vor găsi cele mai bune materiale pentru a transforma lumina infraroșie în electricitate.

Cât de periculos este alcoolul pentru inimă: Vești bune și foarte proaste privind cantitățile permise de băuturi

”Folosind camere de imagine termică se poate vedea cât de multă radiație există noaptea, dar doar în infraroșu, mai degrabă decât în lungimile de undă vizibile. Ceea ce am făcut este să facem un dispozitiv care să poată genera energie electrică din emisia de radiație termică infraroșie”, a spus liderul echipei de cercetare, profesorul Ned Ekins Daukes de la Universitatea UNSW.

Lumina infraroșie din timpul nopții este acolo, deoarece Soarele a încălzit Pământul în timpul zilei, așa că, din punct de vedere termic, procesul încă folosește energia solară.

Ușă extraterestră descoperită pe Marte printre stânci: NASA a anunțat totul despre intrarea misterioasă VIDEO

”În același mod în care o celulă solară poate genera electricitate prin absorbția luminii solare emise de un soare foarte fierbinte, dioda termoradiantă generează electricitate prin emiterea de lumină infraroșie într-un mediu rece”, a spus dr. Phoebe Pearce, unul dintre autorii lucrării publicate în revista ACS Phtonics din 9 mai 2022.

România a ieșit pe profit din comerțul cu energie electrică în 2023, dar, pe MWh, țara exportă mai ieftin decât importă
România a ieșit pe profit din comerțul cu energie electrică în 2023, dar, pe MWh, țara exportă mai ieftin decât importă
Exporturile de energie electrică au fost semnificativ mai mari decât importurile în termeni fizici, iar în termeni valorici, în 2023 România a fost pe plus, însă pe criteriul prețului pe...
Ce obligații au prosumatorii: Fotovoltaicele nu înseamnă că nu veți mai plăti factura la energie
Ce obligații au prosumatorii: Fotovoltaicele nu înseamnă că nu veți mai plăti factura la energie
Prosumatorii au senzaţia că dacă şi-au pus panouri fotovoltaice nu vor mai plăti energie electrică, ceea ce este complet fals, a declarat, joi, Silvia Vlăsceanu, director executiv al...
#panouri, #panouri solare, #energie verde, #energie regenerabila, #energie electrica, #electricitate, #lumina infrarosie , #descoperire