Discursul lui Papa Francisc trimis în spațiu. Rostit în Vaticanul pustiu, îndemna lumea "înfricoşată şi pierdută" să-şi reconsidere priorităţile VIDEO

Marti, 28 Martie 2023, ora 13:37
1195 citiri
Discursul lui Papa Francisc trimis în spațiu. Rostit în Vaticanul pustiu, îndemna lumea "înfricoşată şi pierdută" să-şi reconsidere priorităţile VIDEO
Liderul Bisericii Catolice papa Francisc a susținut în martie 2020 un discurs în piața Sf. Petru care era pustie FOTO Hepta

Un mesaj transmis de Papa Francisc în timpul pandemiei de COVID-19 urmează să fie trimis în spațiul cosmic, anunță Vaticanul. "Nano-cartea" va ajunge pe orbită la bordul unei rachete ce va fi lansată în iunie, din California.

Potrivit Vaticanului, este vorba despre discursul rostit de papa Francis pe 27 martie 2020, în plină pandemie de COVID-19. În acea seară de vineri, singur în Piaţa Sf. Petru pustie şi lovită de ploaie, liderul Bisericii Catolice îndemna lumea "înfricoşată şi pierdută" să-şi reconsidere priorităţile.

"De săptămâni pare că s-a lăsat seara. Un întuneric dens s-a adunat asupra Piețelor noastre, a străzilor și a orașelor; a pus stăpânire pe viețile noastre umplând totul cu o tăcere asurzitoare și cu un gol dezolant, care paralizează orice lucru la trecerea lui: se simte în aer, se percepe în gesturi, îl spun privirile. Ne-am regăsit înfricoșați și rătăciți" afirma papa Francisc atunci.

VIDEO Youtube / Vatican News

Conform sursei citate, "nano-cartea" va fi pusă pe orbită la o altitudine de 525 km de o rachetă SpaceX Falcon 9, care va decola pe 10 iunie 2023 de la baza aeriană Vandenberg, din California. Partea electronică microgravată de doar 2 mm va fi îmbarcată pe un satelit dreptunghiular de aproximativ 30 de cm (un "CubeSat"), echipat cu panouri solare şi proiectat de elevii Şcolii Politehnice din Torino (Italia).

Numit "Spei Satelles" ("satelitul speranţei", în latină), proiectul - al cărui buget nu a fost precizat - este realizat în comun de Vatican, Agenţia spaţială italiană şi mai multe institute italiene. Obiectivul acestei colaborări este de a trimite acest discurs "dincolo de graniţele terestre pentru a ajunge din spaţiu la cât mai multe femei şi bărbaţi de pe planeta noastră în dificultate", a declarat preşedintele Agenţiei spaţiale italiene, Giorgio Saccoccia.

#Papa Francisc, #discurs papa francisc, #spatiul cosmic, #SpaceX, #pandemie coronavirus lume , #Stiri Papa Francisc