Papa Francisc folosește un cuvânt vulgar, pentru a-i descrie pe homosexualii care doresc să devină preoți și îi trimite la psiholog

Joi, 13 Iunie 2024, ora 09:49
2816 citiri
Papa Francisc folosește un cuvânt vulgar, pentru a-i descrie pe homosexualii care doresc să devină preoți și îi trimite la psiholog
Papa Francisc a mai folosit și în trecut termenul vulgar pe care persoanele gay il considera o insulta. FOTO Vatican News

Papa Francisc a folosit din nou un cuvânt italian vulgar şi insultător faţă de gay, sfătuindu-i pe homosexualii care vor să devină preoţi să se ducă la ”psiholog”, la câteva zile după un scandal în urma căruia şi-a cerut scuze, scrie presa italiană, relatează AFP.

Întrebat despre vocaţie la o întâlnire privată cu 200 de preoţi, la Universitatea Pontificală Saleziană de la Roma, Papa argentinian, în vârstă de 87 de ani, a repetat marţi cuvântul ”frociaggine” (poponar).

Acest cuvânt, care face parte din dialectul roman, este greu de tradus. El este un derivat al ”frocio”, o insultă care îndeamnă ”pederast” în romană şi care desemnează în mod peiorativ un mediu condiţionat de către ”pederaşti” sau ”bulangii”.

”La Vatican există o atmosferă de «frociaggine»”, a declarat Papa, potrivit agenţiei oficiale italiene de presă Ansa.

”Gay-ii sunt nişte băieţi buni (...), ei îl caută pe Dumnezeu. Dar e mai bine să-i orientăm către un părinte spiritual bun, către un psiholog” decât să fie acceptaţi la seminariu, a adăugat el, potrivit cotidianului italian Corriere della Sera.

Vaticanul, contactat de AFP, nu a răspuns.

Marţi seara, Sfântul Scaun anunţa într-un comunicat că Papa a ”revenit asupra temei primirii persoanelor cu tendinţe homosexuale în seminarii, reiterând necesitatea de a-i primi şi de a-i însoţi în Biserică”, fără să evoce folosirea acestui cuvânt.

La sfârşitul lui mai, Francisc a prezentat scuze pentru că a folosit acest cuvânt la o întâlnire cu uşile închise cu episcopi italieni.

Vaticanul a dat asigurări că papa nu a avut ”niciodată intenţia de a ofensa sau de a se exprima homofob”.

Aceste declatraţii au fost preluate de presa din întreaga lume, provocând dezamăgire şi indignare în rândul asociaţiilor de apărarea drepturilor lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor.

Ce e în mintea psihopatului care abuza copiii din București. Explicația psihologului: „E o combinație de factori care duce la acest comportament grotesc"
Ce e în mintea psihopatului care abuza copiii din București. Explicația psihologului: „E o combinație de factori care duce la acest comportament grotesc"
Comportamentul deviant al lui Lajos Kristof, așa-zisul profesor care îndemna copiii cu ADHD, autism și alte tulburări psihice să se revolte împotriva părinților, pentru a-i putea manipula,...
Ucigașii care umblă liberi printre noi. Sute de crime cu autor necunoscut. „Sunt erori care distrug totul. Trebuie să joci dublu rol”
Ucigașii care umblă liberi printre noi. Sute de crime cu autor necunoscut. „Sunt erori care distrug totul. Trebuie să joci dublu rol”
Crimele cu autor necunoscut nu sunt un subiect despre care Poliția Română să discute cu „plăcere”. Astfel, în demersul nostru jurnalistic, am fost „direcționați” de această...
#Papa Francisc, #termen vulgar homosexuali, #preoti, #psiholog , #Vatican
  1. Comandantul militar al Ucrainei, din culise: Dezvăluie secrete despre armata lui Putin și cum o va învinge
  2. Rusia împarte cu inamicii Occidentului secretele armelor occidentale
  3. Cât le va cere Trump statelor NATO să aloce pentru apărare dacă se întoarce la Casa Albă
  4. Pe cine mizează ucrainenii pentru a-l convinge pe Donald Trump să-i sprijine în războiul contra lui Putin
  5. Un tren încărcat cu cărbune a deraiat în județul Vâlcea. Traficul pe linia ferată din zonă va fi reluat abia joi
  6. Detalii uluitoare despre atacul asupra lui Trump, dezvăluite de comisarul poliției statale din Pennsylvania
  7. Bărbat găsit înjunghiat în cel mai mare parc din Buzău. Polițiștii încearcă să afle ce s-a întâmplat
  8. Netanyahu, a patra oară în Congresul SUA: 7 octombrie ”este o ciocnire între barbarie și civilizație" / Protestatarii, ”idioții utili ai Iranului” / Mulțumiri lui Trump VIDEO
  9. Tânărul care a încercat să-l împuște pe Trump căutase informații despre asasinarea președintelui John F. Kennedy înainte de atac
  10. Moștenirea politică a lui Biden depinde de victoria Ucrainei asupra Rusiei, susține publicația Atlantic Council