Noi informații despre starea de sănătate a Papei Francisc. Cum se simte Suveranul Pontif după ”o noapte bună” în spital

Joi, 30 Martie 2023, ora 20:40
1714 citiri
Noi informații despre starea de sănătate a Papei Francisc. Cum se simte Suveranul Pontif după ”o noapte bună” în spital
Papa Francisc are 86 de ani FOTO Twitter

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, spitalizat miercuri din cauza unei infecţii respiratorii, se simte mai bine după ce a petrecut ”o noapte bună” şi ”şi-a reluat activitatea”, a anunțat joi, 30 martie, o sursă de la Vatican, relatează AFP.

Noaptea Papei a fost ”liniştită”, iar personalul care-l monitorizează este ”foarte optimist”, potrivit agenţiei italiene de presă Ansa, care citează surse spitaliceşti.

Starea sănătăţii sale ”se îmbunătăţeşte treptat, iar tratamentul prevăzut continuă”, a anunţat un purtător de cuvânt al Sfântului Scaun, Matteo Bruni.

Acestea sunt veşti liniştitoare, după ce informaţii contradictorii de la Vatican au provocat miercuri îngrijorări cu privire la starea reală a sănătăţii papei argentinian.

După ce a evocat ”examene programate”, purtătorul de cuvânt al Vaticanului a anunţat până la urmă, miercuri seară, că Papa Francisc suferă de o ”infecţie respiratorie”.

”În ultimele zile, Papa Francisc a întâmpinat dificultăţi respiratorii şi (...) a fost internat la Policlinica A Gemelli la controale medicale”, potrivit lui Matteo Bruni.

Aceste analiza au ”arătat o infecţie respiratorie” - fără legătură cu Covid-19, iar Papa urmează un tratament la spital, timp de ”câteva zile”, a precizat el.

Suveranul Pontif va fi în măsură să conducă, duminică, slujba de Florii, la Vatican, ”dacă nu apare ceva neprevăzut”, au precizat sursele spitaliceşti citate de Ansa.

Programul Papei prevede sărbători în Săptămâna Sfântă a Paştelui, o perioadă importantă în lumea catolică, iar Suveranul Pontif este aşteptat în aprilie la Budapesta.

Această spitalizare a luat toată lumea prin surprindere, după ce Jorge Bergoglio a participat miercuri dimineaţă, ca în fiecare săptămână, la Audienţa Generală, în Piaţa Sfântul Petru, unde a zâmbit şi i-a salutat pe credincioşi din ”papamobil”.

Francisc, care se deplasează în scaun cu rotile din 2022, din cauza unor dureri cronice la genunchi, a fost spitalizat timp de zece zile la Spitalul Gemelli, în iulie 2022, şi a fost supus unei operaţii grele la colon.

Durerile cauzate de această articulaţie, care l-au obligat să-şi anuleze mai multe întâlniri în 2022 şi să-şi amâne un turneu în Africa, se află în centrul unor specualţii cu privire la o eventuală demisie.

Şeful Bisericii Catolice a lăsat mereu uşa deschisă acestei posibilităţi.

Predecesorul său Benedicat al XVI-lea a demisionat în 2013, luând întreaga lume prin surprindere.

Însă Francisc şi-a schimbat recent poziţia în acest subiect delicat.

După ce a evocat posibilitatea de ”a se da la o parte”, afirma în februarie că demisia unui papă ”nu trebuie să devină o modă” şi dădea asigurări că această ipoteză ”nu figurează pe agenda sa pentru moment”.

Papa este monitorizat în permanenţă de o echipă de îngrijitori, atât la Vatican, cât şi în vizitele sale în străinătate, o măsură de precauţie necesară, în contextul în care octogenarul are un dosar medical greu, iar la 21 de ani era să moară din cauza unei pleurezii.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Papa Francisc, #spitalizare, #stare de sanatate , #Stiri Papa Francisc