Șoferii cu ITP sau asigurarea expirate pierd locul de parcare închiriat la bloc. "Până acum au fost emise 1.700 de somații"

Miercuri, 21 Decembrie 2022, ora 10:03
6733 citiri
Șoferii cu ITP sau asigurarea expirate pierd locul de parcare închiriat la bloc. "Până acum au fost emise 1.700 de somații"
Parcare de reședință din Sectorul 6 FOTO Facebook/ Primăria Sector 6

Locurile de parcare închiriate de la primăria de sector pot fi pierdute dacă proprietarii de autoturisme nu au grijă ca mașina lor să aibă asigurare pentru răspundere civilă și ITP-ul la zi.

Avertismentul a fost tras de Primăria Sector 6, care a postat pe pagina de Facebook a instituției condițiile pentru păstrarea locurilor de parcare.

"Atenție să nu vă expire Inspecția Tehnică Periodică (ITP) sau asigurarea la mașină!

Odată cu ele, pierdeți și locul de parcare de reședință.

În baza unor protocoale încheiate în iunie, cu Registrul Auto Român (RAR) și

Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România, Administrația Comercială Sector6 (ACS6) și-a interconectat baza de date cu cele două instituții.

Astfel că pentru orice autoturism care nu mai are ITP și/sau RCA se pierde locul de parcare, conform obligației asumate de către șoferul care a semnat contractul de închiriere cu ACS6", se arată în mesajul administratorilor de sector.

Deja, peste 320 de posesori de autoturisme și-au pierdut locurile de parcare din cauza faptului că, în urma somației, nu au înnoit ITP-ul.

"Până acum, în urma verificărilor, au fost emise 1.700 de somații, pentru cei care, deși dețineau un loc de parcare în Sectorul 6, ITP-ul nu mai era valabil.

Timpul avut la dispoziție pentru reînnoirea documentelor, obligatorii pentru circulația pe drumurile publice, este de 15 zile.

323 nu au respectat termenul, astfel că le-au fost reziliate contractele.

Domeniul public nu este depozit de mașini! Șoferii care folosesc mașinile au prioritate în a ocupa unul din spațiile marcate", se mai arată în postarea de pe pagina de Facebook a Primăriei Sector 6.

Până când ar putea rămâne tarifele RCA plafonate. Trei milioane de vehicule din România nu au asigurare obligatorie
Până când ar putea rămâne tarifele RCA plafonate. Trei milioane de vehicule din România nu au asigurare obligatorie
Ministerul Finanţelor a propus prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 30 iunie 2024, în contextul în care există încă probleme nerezolvate în piaţa asigurărilor auto, care se...
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#parcare resedinta, #parcare, #RCA, #ITP, #pret RCA, #primarie , #RCA