Numărul românilor care dețin cel puțin o mașină a crescut considerabil în ultimii ani, astfel că parcarea este o problemă din ce în ce mai mare, cu atât mai mult în orașele mari și aglomerate.
Cele mai delicate zone sunt cele centrale, unde este aproape imposibil să găsești un loc unde să lași mașina fără să plătești sau fără să încurci. Plus că din cauza șoferilor care consideră că o mașină lăsată pe avarii, pe prima banda, până își rezolvă ”o treabă de două minute”, se iscă adesea scandaluri.
De exemplu, în centrul Bucureștiului, de luni până duminică, în intervalul 07:00-23:00, prețul este de 10 lei pe oră. Dacă lăsați mașina mai mult, începând cu a treia oră consecutivă prețul crește la 20 de lei pe oră.
În centrul Clujului, pentru jumătate de oră de parcare trebuie să plătiți patru lei, o oră costă opt lei, iar două ore 16 lei.
În centrul Timișoarei parcarea costă 0,75 euro pe oră, adică 3,71 lei. Începând cu a patra oră consecutivă, tariful crește la 7 lei pe oră.
În centrul Iașiului parcarea costă cinci lei pe oră.
În centrul Constanței, primele 30 de minute sunt gratuite. Mai apoi o oră costă doi lei, două ore șase lei, trei ore zece lei, iar mai apoi orice oră suplimentară se taxează cu patru lei.
În centrul Craiovei taxa pentru o oră de parcare este 0,60 de euro, adică trei lei. În centrul Brașovului o oră de parcare costă trei lei.
În centrul Oradei 30 de minute costă doi lei, o oră costă patru lei, două ore costă opt lei, iar o zi întreagă 30 de lei.