Parcare de un milion de euro din Arad, vandalizată înainte de a fi dată în folosință: ”Au spart tot ce au putut”

Luni, 08 August 2022, ora 10:22
5983 citiri
Parcare de un milion de euro din Arad, vandalizată înainte de a fi dată în folosință: ”Au spart tot ce au putut”
Locuitorii nu au apucat să se bucure de parcarea din Arad FOTO Pixabay

O parcare etajată din municipiul Arad, construită de administraţia locală cu aproximativ un milion de euro, a fost vandalizată de persoane necunoscute înainte de a fi dată în folosinţă locuitorilor, administratorul declarând că va face sesizare penală.

Parcarea vandalizată este una dintre cele opt etajate construite de municipalitate cu un buget total de aproximativ opt milioane de euro, între anii 2018 - 2021. Trei dintre acestea încă nu au fost date în folosinţă, fiind totuşi finalizate la sfârşitul anului trecut.

"FastPark 1" este situată pe strada Pădurii, în cartierul Alfa, iar locuitorii au observat că aceasta a fost vandalizată în ultimele zile. Zeci de corpuri de iluminat au fost distruse, cabluri electrice au fost smulse, unii pereţi au fost mâzgăliţi cu vopsea, iar pe jos sunt aruncate sticle de băuturi alcoolice sau răcoritoare şi diverse ambalaje.

"Cred că au petrecut aici nişte tineri teribilişti, sunt gunoaie aruncate peste tot, au smuls din tavan neoanele, au spart tot ce au putut. Problema este că nu prea patrulează Poliţia Locală, iar aici în cartier am avut şi alte distrugeri", a relatat, pentru AGERPRES, un locatar care locuieşte în faţa parcării vandalizate.

Reprezentanţii Recons SA Arad, societatea aflată sub autoritatea Primăriei care administrează şi parcările din oraş, au declarat că vor depune sesizare penală.

"În cartierul Alfa mai avem o parcare de tip FastPark unde au fost provocate distrugeri înainte să fie dată în funcţiune. Şi în acest caz, vom evalua pagubele şi vom depune sesizare penală. Am solicitat deja Poliţiei Locale să patruleze seara mai des prin zonă şi sperăm să îi prindem pe cei care ne produc astfel de distrugeri", a declarat luni, pentru AGERPRES, şeful Serviciului Parcări din cadrul Recons, Laurenţiu Puf.

Ultimele trei FastPark-uri finalizate în oraş ar urma să fie date în folosinţă în această toamnă, după organizarea licitaţiilor pentru locurile disponibile. Tarifele de la care vor porni licitaţiile pentru închirierea locurilor sunt de 50 lei fără TVA pe lună la parter (spaţiu acoperit) şi 30 lei fără TVA la etaj (spaţiu descoperit).

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....