Noi reguli și tarife pentru parcările din Sectorul 3 al Capitalei. De când vor intra în vigoare

Luni, 29 Mai 2023, ora 21:09
4845 citiri
Noi reguli și tarife pentru parcările din Sectorul 3 al Capitalei. De când vor intra în vigoare
Parcare FOTO Unsplash

Consiliul Local Sector 3 a adus modificări Regulamentului privind gestionarea locurilor din parcările de reşedinţă, printr-un proiect de hotărâre în acest sens adoptat în şedinţa de luni, 29 mai.

Conform actului normativ, adoptat cu 16 voturi ”pentru”, unul ”împotrivă” şi nouă abţineri, locurile de parcare nenominale, ca regulă generală, se pot utiliza contra cost, pe o perioadă limitată, de luni până duminică, de orice persoană fizică sau juridică aflată în tranzit, excepţie făcând parcarea subterană Decebal, pentru care se vor respecta prevederile hotărârii Consiliului Local nr. 24 din februarie 2022, cu modificările şi completările ulterioare.

Pentru utilizarea locurilor de parcare nenominale, pe durata întregii săptămâni, de luni până duminică, indiferent de oră, se stabileşte un tarif unic orar de 5 lei inclusiv TVA. Tariful de parcare orar nu poate fi fracţionat.

Deţinătorii autorizaţiilor de parcare emise de Primăria Sectorului 3 pentru locurile de parcare nenominale pot utiliza, de luni până duminică, în intervalul orar 8,00-18,00, orice loc de parcare nenonimal de pe raza acestei zone administrativ-teritoriale, fără achitarea tarifului unic orar.

Autorizaţiile de parcare eliberate ca urmare a atribuirii unui loc de parcare nominal dau dreptul titularului acestuia să utilizeze locul de parcare, de luni până duminică, iar în cazul în care locul de parcare este liber pe acesta poate parca orice persoană care tranzitează zona, cu condiţia afişării la loc vizibil a unui număr de telefon pentru a putea fi contactat, iar în maxim 15 minute de la momentul contactării de titular, să elibereze locul ocupat.

Nerespectarea se sancţionează cu ridicarea autovehiculului, în urma constatării organelor competente, toate costurile revenind conducătorului auto sau proprietarului acestuia, în cazul în care şoferul nu este identificat.

Autorizaţiile de parcare eliberate pentru locurile de parcare nenominale le dau dreptul titularilor acestora să utilizeze atât locurile de parcare nenominale din zona menţionată în autorizaţia de parcare pe care o deţin, cât şi orice loc de parcare nenominal de pe raza Sectorului 3, de luni până duminică, între orele 8,00 şi 18,00.

Actul normativ modifică Regulamentul privind gestionarea locurilor de parcare de reşedinţă din Sectorul 3 aprobat prin hotărârea Consiliului Local nr. 346/30 august 2022, cu modificările şi completările ulterioare, actualizat conform unor prevederi din hotărârea Consiliului Local nr. 219 din 18 mai 2023.

Prevederile hotărârii intră în vigoare la data intrării in vigoare a hotărârii Consiliului Local nr. 219 din 18 mai, respectiv 17 iunie.

Eveniment Quarterly Report

Nori negri asupra economiei europene: Managerii din economia reală anunță recesiunea ca sigură în 2023
Nori negri asupra economiei europene: Managerii din economia reală anunță recesiunea ca sigură în 2023
Economia zonei euro se va contracta probabil în trimestrul trei și nu va reveni prea curând pe creștere, apreciază managerii de achiziții chestionați în indexul PMI calculat de S&P Global....
Măsuri fiscal-bugetare 2023: Impozitul de 1% pe cifra de afaceri a multinaționalelor. În ce condiții se impune și cum se va calcula
Măsuri fiscal-bugetare 2023: Impozitul de 1% pe cifra de afaceri a multinaționalelor. În ce condiții se impune și cum se va calcula
Printre primele dispoziții ale proiectului de Lege privind măsurile fiscal-bugetare se numără un impozit minim de 1% din cifra de afaceri pentru întărirea disciplinei fiscale care să asigure...
#parcari Bucuresti, #Sector 3, #tarife parcare , #stiri taxe