Probleme grave de salubritate într-un mare oraș din România. „Arată jalnic. De ce trebuie să scoatem copiii în parc printre șobolani?”

Sambata, 07 Septembrie 2024, ora 11:00
4930 citiri
Probleme grave de salubritate într-un mare oraș din România. „Arată jalnic. De ce trebuie să scoatem copiii în parc printre șobolani?”
Foto ilustrativă Pixabay

Mai mulți părinți din Cluj-Napoca au semnalat starea deplorabilă a unui parc din cartierul Gheorgheni. Problemele pe care le reclamă țin de aspectul neîngrijit al spațiului, dar și de faptul că au văzut rozătoare și porumbei morți.

Parcul din strada Albac este neîngrijit, spun mai mulți părinți din municipiu, conform Știri de Cluj.

„Vă rugăm să ne ajutați cu igienizarea și deratizarea parcului cu adresa Albac, nr. 8. Am solicitat de vreo 3 ani să renovați parcul sau să faceți ceva, arată jalnic.

Când se ocupau cei de la RADP, iarba era tăiată înainte să crească, se mătura parcul tot la două zile. Și, pe lângă asta, de vreo două săptămâni sunt șoareci și șobolani, vii și morți, în parc.

Nu este normal așa ceva în 2024. Parcul este mizerabil, în jurul toboganelor nu este tăiată iarba, corcodușele au căzut și au putrezit pe lângă bănci, toate jocurile sunt pline de nisip, toate dalele sunt sparte, jocurile ruginite, dalele de cauciuc nu mai stau la locul lor, este sub orice critică.

Toată lumea își plimbă câinii fără nicio problemă (asta este o problemă generală). Vă rugăm din nou să încercați să includeți și acest parc în renovare.

Am văzut alte parcuri în Cluj închise cu gard și portiță să nu poată ieși copiii din parc, tot parcul făcut cu covor cauciucat, țâșnitoare de apă, tobogane noi, etc. De ce în Gheorgheni trebuie să scoatem copiii în parc printre șobolani și șoareci?”, a transmis un părinte.

O altă problemă ține de faptul că deținătorii de animale nu stâng după câinii lor, iar copiii ajung să se joace în locuri unde sunt excremente.

„Aș dori, dacă se poate, să fie verificat constant acest parc de către autoritățile competente. În fiecare seară, persoanele deținătoare de patrupede își aduc câinii aici și îi lasă ca într-un parc pentru animale.

Cei care au copii nu mai frecventează acest parc din cauza mizeriei care este făcută de aceste animale. Bineînțeles că, dacă cumva îndrăznești să le atragi atenția asupra faptului că există tablă care indică că nu au voie cu animalele în acest spațiu, devin recalcitranți.

Fără să mai zic că în jurul blocului sunt mereu excremente de animale. O patrulare a persoanelor autorizate seară de seară ar face puțină ordine sau măcar să facă autoritățile un parc strict pentru animale.

În toate parcurile sunt excremente de animale, porumbei morți, șobolani mai nou”, a mai spus un locuitor din zonă.

Incident grav în trafic, în Cluj-Napoca. Un tânăr a tras cu arma în autoturismul unui șofer cu care a avut un conflict
Incident grav în trafic, în Cluj-Napoca. Un tânăr a tras cu arma în autoturismul unui șofer cu care a avut un conflict
Un tânăr în vârstă de 19 ani din Cluj-Napoca a fost arestat preventiv după ce a tras cu un pistol de airsoft asupra unui autoturism în urma unui conflict rutier, distrugând luneta acestuia....
Profesorii dezvăluie realități tulburătoare despre elevi. "Devine atât de provocator încât de multe ori plâng până adorm noaptea"
Profesorii dezvăluie realități tulburătoare despre elevi. "Devine atât de provocator încât de multe ori plâng până adorm noaptea"
Predarea în 2024 a devenit din ce în ce mai provocatoare și frustrantă. Recent, huffpost.com a publicat poveștile unor profesori care s-au destăinuit cu privire la "adevărurile dure" despre...
#parcuri, #Cluj Napoca, #parinti, #sobolani, #copii, #salubrizare , #stiri sociale
  1. Sebastian Stan, în rolul lui Donald Trump. Actorul român a „furat” toate privirile la lansarea filmului despre fostul președinte american. Ce a trebuit să facă pentru a intra „în rol”
  2. Slăbiciunea lui Trump pentru Putin: I-a trimis în secret teste pentru Covid. Rusia l-a ”cultivat” pe miliardar timp de 40 de ani, susține un fost spion KGB
  3. Ciucă a avut o întâlnire „neprevăzută” cu președinta Comisiei Europene. Ce au discutat cei doi oficiali
  4. De ce Regele Charles a luat decizia de a-și întrerupe tratamentul împotriva cancerului. Ce i-au recomandat medicii
  5. Canabis printre fasole și roșii. „Miroseau extraordinar de frumos”. Cum a ajuns o româncă să dețină droguri în grădina cu legume
  6. Cele trei femei care au furat patru milioane de lei din casieria Teatrului Bulandra au fost reținute. Precizările instituției de cultură
  7. Panică în SUA, unde va lovi uraganul Milton. Oamenii își scriu numele pe piele, pentru a fi identificați după moarte. „Dacă te afli în casă, acesta este sicriul unde vei sta” VIDEO
  8. Cel mai mare risc de utilizare de către Rusia a armelor nucleare a fost în toamna anului 2022. Cum a gestionat Joe Biden pericolul
  9. Prima ipoteză în cazul accidentului din sectorul 6, unde un şofer a sărit cu maşina peste Pasajul Lujerului. Cea mai frecventă eroare din trafic
  10. Rusia se pregătește pentru un nou asalt în Ucraina. Ce așezări din regiunile Zaporojie și Donețk sunt amenințate