Reminder pentru toți copiii, de toate vârstele: "Nu vi se pare important să le răspundeți părinților voștri la telefon?"

Duminica, 29 Mai 2022, ora 16:14
13678 citiri
Reminder pentru toți copiii, de toate vârstele: "Nu vi se pare important să le răspundeți părinților voștri la telefon?"
Bătrân vorbind la telefon FOTO Pixabay

O tânără mamă a trei copii, creatoare de conținut digital și prezentatoare TV, a relatat o întâmplare din familie care a luat o întorsătură neașteptată după o observație a fiului său.

Aceasta a descris într-o postare de pe pagina sa de Facebook o zi plină pentru ea și soțul său, în care fiecare era ocupat, când a sunat telefonul.

Când au văzut că persoana care sună este mama soțului, cei doi au decis că nu e nimeni important și și-au continuat activitățile, fără să răspundă la telefon.

Întrebarea pusă de unul dintre copii, în vârstă de 13 ani, i-a făcut să reconsidere decizia de a nu răspunde, după cum a scris aceasta, într-o postare plină de emoție, plină de tâlc pentru toți copiii, indiferent de vârstă:

"Era ieri M. prins cu niște chestii, când îi sună telefonul. Mă roagă să verific cine este, ca să nu își mai ridice el nasul din laptop.

-Cineva important? Mă întreabă.

-E mama ta, îi răspund.

Obișnuit să îl sune zilnic, doar ca să afle dacă e bine, îmi zice:

-A, nu-i bai, atunci.

Și lasă telefonul să sune. În timpul ăsta, continuă ce făcea, eu la fel, continui ce făceam.

Dintr-o dată îl auzim pe Albert (13 ani), care ronțăia niște biscuiți pe lângă noi:

-Deci… Să înțeleg, nu vi se pare important să le răspundeți părinților voștri la telefon?

S-a așternut o liniște…

-Ei bine? Insistă.

Amândoi ne-am oprit din ce făceam, ne-am uitat unul la altul, apoi la Albert al nostru.

Mi l-am închipuit atunci om mare, la casa lui, iar eu m-am simțit mama de la celălalt capăt al firului. Mama pentru care cel mai frumos moment al zilei e poate acela în care îi aude vocea copilului ei. Adult acum, dar copil al ei mereu. Mi-am închipuit cum m-aș fi simțit eu să nu-mi răspundă. O dată, de două ori, poate de multe ori. Aș fi continuat să sun, asta aș fi facut cu siguranță, dar cât m-ar mai fi durut fiecare nerăspuns"

Copiii greșesc la orice vârstă

"M. a luat telefonul și a plecat în cealaltă cameră. Iar eu am rămas să îl strâng pe Albert în brațe și să îi spun că iată, copiii greșesc la orice vârstă față de părinții lor. Și să îi mulțumesc pentru că ne-a deschis ochii. A, și să îl rog, dacă poate, el să ne răspundă mereu la telefon. Și acum, și peste 10 ani, și peste 20 și atât cât vom fi. Pentru că va veni o zi in care nu vom mai fi și Doamne, atat își va mai dori să ne audă vocea, măcar atât, vocea, preț de cateva secunde.

Să fie ăsta un reminder pentru toți copiii, de toate vârstele", a scris Ruxandra Luca pe Facebook.

"Un copil v-a dat o lecție de neuitat"

Postarea i-a tulburat pe urmăritorii paginii. Mulți dintre ei au trecut prin momente în care au ales să nu le răspună părinților la telefon, în timp ce unii și-au pierdut deja fie mama, fie tatăl.

"Un copil v-a dat o lecție de neuitat. Rarisim.

Sunați-vă părinții, sunați-i voi! Des! Răspundeți-le cu blândețe atunci când vă sună, oricât de "nepotrivit" ar fi momentul. Este un PRIVILEGIU pe care mulți dintre noi nu îl mai au. Și nu-l veți mai avea nici voi, cândva. Apreciați-i ACUM, nu după!"

"Oh, cât de dor îmi e să apară numele tati pe ecranul telefonului meu și să îi aud vocea, dar el nu mai e de 10 luni în această existență... Prețuiți fiecare apel!!"

"Ce n-aș da să mă mai sune mama de 2 ani și 8 luni nu o mai am. Doare atât de tare.

Mă rog la Dumnezeu să îl mai lase pe tata cu noi cat mai mult, dar din păcate o boală crudă îl slăbește tot mai mult. Căutați-vă părinții, să le spuneți cât puteți de des cât îi iubiți!"

"O lecție pentru noi adulții, uneori nu dăm importantă și atunci când nu-i mai avem lângă noi pe părinți realizăm că puteam facem mai mult, dar uneori este prea târziu. Așa că fiecare apel este important. Eu din păcate i-am pierdut pe amândoi prea devreme."

"Pe mine m-a crescut bunica, de 4 ani sunt căsătorită și m-am mutat la 120 km de casă. Mă suna în fiecare zi, de mai multe ori pe zi și eu câteodată ziceam "Aa, e mica, nu am timp acum" și îmi zicea soțul "răspunde, că o să vină vremea când nu o să te mai sune". E plecată la Doamne Doamne din decembrie, și da, acum aș da orice să mă mai sune măcar o dată".

Grup pe Whatsapp cu toată familia

Unii au găsit soluții să țină legătura cu părinții în mod constant:

"Odată cu pandemia, i-am luat mamei telefon cu internet, nu credeam că se va descurca, dar a învățat. Am creat un grup de whatsapp, cu toată familia (chiar și cei 6 nepoți, copiii noștri, cumnații), inclusiv tata, chit că el nu scrie niciodată.

Avem un grup numai cu noi, fetele (suntem 5, 3 surori și 2 băieți). La prima ora ne dăm bună dimineața, dacă vedem că nu e mama activă, o sunăm. Acum a învățat să ne pună poze, ce să zic, mi se pare foarte fain. Mama împlinește pe 1 iunie, 63 de ani. Niciodată nu e prea târziu să învățam câte ceva. Cu toate astea, o sun zilnic, rareori nu se întâmplă, dar ne sună ea. Sănătate părinților noștri, imediat vom fi în postura lor."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola a lansat trei smartphone-uri noi: Edge 50 Pro, Edge 50 Fusion și Edge 50 Ultra
Motorola a lansat trei smartphone-uri noi: Edge 50 Pro, Edge 50 Fusion și Edge 50 Ultra
Motorola a anunțat lansarea a trei noi modele de smartphone-uri: Edge 50 Pro, Edge 50 Fusion și Edge 50 Ultra. Dintre acestea, Edge 50 Ultra reprezintă vârful de gamă, aducând...
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
Postul Paștelui este cel mai aprig și mai lung de peste an. Puțini știu însă că postul nu este pentru toată lumea, iar anumite persoane nu trebuie să țină post deoarece le poate face...
#parinti, #copii, #telefon, #familie, #cariera , #stiri sociale