Parlamentul desființează marți grupurile de prietenie cu Rusia și Belarus și numeşte un nou consilier la Curtea de Conturi

Marti, 03 Mai 2022, ora 10:34
1510 citiri
Parlamentul desființează marți grupurile de prietenie cu Rusia și Belarus și numeşte un nou consilier la Curtea de Conturi
Parlamentarii votează marți mai multe proiecte importante FOTO Ziare.com

Plenul comun al celor două Camere urmează să de reunească marţi, 3 mai, pe ordinea de zi fiind desfiinţarea grupurilor de prietenie cu Rusia şi Belarus, și numirea unui nou consilier la Curtea de Conturi.

Conducerea Parlamentului a pus pe ordinea de zi a plenului propunerea de desfiinţare a Grupului parlamentar de prietenie România - Federaţia Rusă precum şi mai multe solicitări venite de la grupurile parlamentare de retragere a parlamentarilor acestora din cadrul Grupului parlamentar de prietenie România - Federaţia Rusă.

De asemenea, plenul va decide şi desfiinţarea Grupului parlamentar de prietenie România - Republica Belarus, în urma conflictului din Ucraina. Pe agenda şedinţei comune se află o informare din partea preşedintelui României, cu privire la aprobarea, pentru anul 2022, a forţelor şi mijloacelor Armatei României şi ale Ministerului Afacerilor Interne care pot fi puse la dispoziţie în vederea participării la misiuni în afara teritoriului naţional.

Parlamentarii vor mai lua act de o informare din partea preşedintelui României, cu privire la aprobarea intrării, staţionării şi operării Batalionului STRYKER al SUA în România, în scopul îndeplinirii misiunilor subsumate posturii de descurajare şi apărare a NATO şi o informare cu privire la aprobarea, ca urmare a solicitărilor transmise de NATO, dislocării unor forţe armate străine în România, precum şi intrarea, staţionarea şi operarea detaşamentului F-35 al SUA în România.

Plenul reunit vor vota şi numirea unui nou consilier la Curtea de Conturi. Comisiile reunite au hotărât, cu majoritate voturi, să propună Plenului Parlamentului numirea doamnei Călugăreanu Mirela pentru ocuparea funcţiei de consilier de conturi.

Plenul comun va lua act şi se demisia lui Alexandru Stănescu din funcţia de membru în Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare şi numirea unui înlocuitor al acestuia.

#Parlamentul Romaniei, #grup de prietenie cu rusia, #plen comun , #parlament