Includerea AUR în Grupul Conservatorilor din PE, criticată de oamenii lui Viktor Orban: FIDESZ nu poate sta alături de „un astfel de partid”

Joi, 20 Iunie 2024, ora 17:44
4189 citiri
Includerea AUR în Grupul Conservatorilor din PE, criticată de oamenii lui Viktor Orban: FIDESZ nu poate sta alături de „un astfel de partid”
George Simion, preşedintele AUR FOTO: Facebook/George Simion

Liderul parlamentarilor Fidesz, Máté Kocsis, a criticat includerea AUR în Grupul Conservatorilor și Reformiștilor (ECR) din Parlamentul European, condus de Georgia Meloni, susținând că Fidesz nu poate sta cu „un astfel de partid” în grup. Presa italiană a scris anterior că ușile ECR rămân închise Fidezsului condus de Viktor Orban.

„La facțiunea ECR s-a adăugat și extrema românească antimaghiară AUR. Nici vorbă ca Fidesz să stea cu un astfel de partid în aceeași facțiune în Parlamentul European! Nici vorbă de așa ceva!”, a transmis liderul parlamentarilor Fidesz, Máté Kocsis, pe Facebook.

Discuțiile împotriva Fidesz din ECR

Ziarul italian Corriere della Sera nota anterior că ușile ECR rămân închise partidului conservator al lui Viktor Orban.

Potrivit sursei citate, mai mulți membri ECR ar fi anunțat-o pe șefa Executivului italian că vor părăsi grupul în cazul intrării formațiunii conduse de premierul Ungariei, Viktor Orban.

Le Point notează o creștere a grupului condus de Georgia Meloni, însă arată că negocierile cu formațiunea lui Viktor Orban au eșuat, în contextul în care premierul Ungariei nu și-a clarificat poziția cu privire la invadarea Ucrainei de către Rusia.

AUR, în grupul ECR din Parlamentul European

AUR, care a reușit să obțină la ultimele alegeri șase mandate în Parlamentul European, a anunțat anterior că a aderat la ECR.

Formațiunea condusă de George Simion va fi reprezentată în Legislativul European de către eurodeputații Cristian Terheş, Claudiu Târziu, Gheorghe Piperea, Adrian Axinia, Georgiana Teodorescu şi Șerban-Dimitrie Sturdza.

Rețelele de dezinformare au „inundat” platforma X înaintea alegerilor pentru Parlamentul European
Rețelele de dezinformare au „inundat” platforma X înaintea alegerilor pentru Parlamentul European
Rețele coordonate de conturi care răspândesc dezinformare au inundat platforma de social media X în Franța, Germania și Italia înaintea alegerilor pentru Parlamentul European, relatează The...
Greșeli pe care oamenii le fac când merg în vacanță în grup. "Le place să ia fiecare masă la restaurante de lux"
Greșeli pe care oamenii le fac când merg în vacanță în grup. "Le place să ia fiecare masă la restaurante de lux"
Călătoriile în grup sunt o modalitate excelentă de a explora o destinație nouă și de a crea amintiri pentru toată viața, în timp ce vă conectați cu cei dragi. Însă, având în vedere...
#partidul AUR, #grup, #Parlamentul European, #Fidesz , #politica externa
  1. Cum se modifică legea după tragedia din Bucegi. Parlamentarii reiau dezbaterile pe un proiect mai vechi
  2. ”Guvernul Ciolacu a făcut cadou fiecărui copil născut în 2024 o datorie suplimentară de 1.342 de euro”. Acuzațiile USR
  3. Promisiunea făcută de Franța României: ”Poate conta pe sprijinul nostru deplin”
  4. Anunțul premierului după tragedia de pe Jepii Mici: ”Nu toți urșii sunt criminali”
  5. Ciolacu, atac la Iohannis: ”Vi s-a părut că, 10 ani, a fost un preşedinte independent, apolitic?” Ce l-a deranjat pe liderul PSD
  6. Ciolacu este convins că președinte va fi candidatul PSD. Cum explică amânarea anunțului privind posibila intrare în cursa pentru Cotroceni
  7. PSD și-a făcut planul pentru prezidențiale: „Am văzut foarte puțini oameni care să spună că nu au încredere în Ciolacu"
  8. Simion, revoltat după ce Iohannis a semnat acordul cu Zelenski: „E prima oară când ne asumăm că sprijinim cu arme Ucraina!" VIDEO
  9. Adrian Năstase a găsit soluția în cazul urșilor agresivi. Pe cine trage la răspundere fostul premier: „Abordare iresponsabilă!"
  10. Elena Lasconi ar putea avea sprijinul REPER la alegerile prezidențiale. Care este condiția pusă pentru asta