Congres PMP cu final asteptat: Basescu a fost ales presedinte al Miscarii Populare

Sambata, 24 Octombrie 2015, ora 14:48
15147 citiri
Congres PMP cu final asteptat: Basescu a fost ales presedinte al Miscarii Populare
Foto: Ziare.com

Traian Basescu a fost ales sambata presedinte al Miscarii Populare, cu vot deschis, in cadrul Congresului PMP reunit la Sala Palatului.

Deputatul Eugen Tomac este presedintele executiv al Miscarii Populare, fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu si europarlamentarul Siegfrid Muresan sunt prim-vicepresedinti iar Dorel Onaca este secretar general.

Reprezentantii partidului s-au intalnit sambata pentru a-si aleage noua conducere, dar si pentru a schimba numele formatiunii in "Miscarea Populara", asa cum a propus recent Traian Basescu.

In cadrul lucrarilor Congresului au avut loc alegeri pentru presedintia partidului, pentru membrii Consiliului Executiv National, precum si pentru membrii Comisiei de Cenzori si ai Comisiei de Arbitraj si Integritate.

Ziare.com v-a transmis cele mai noi informatii de la congresul PMP, in format LIVE text:

14:48 - Dupa victoria anuntata a lui Traian Basescu, sala congresului s-a golit rapid.

Foto: Ziare.com

14:34 - Motiunea "Romania mea" a fost votata in unanimitate, devenind programul partidului. Imnul Miscarii Populare este: "Iarba verde de acasa sa ma ratacesc prin lume nu ma lasa".

Foto: Ziare.com

14:25 - Traian Basescu a fost ales presedinte al PMP, cu vot deschis, desi delegatii inca mai voteaza si in urne.

 • "Ii multumesc domnului presesdinte Tomac, se vede ca nu mi-a lasat un partid jucarie", si-a incheiat discursul noul presedinte al Miscarii Populare.
 • Foto: Ziare.com

  Foto: Ziare.com

  13:26 - Traian Basescu povesteste razand ca a primit multe oferte sa devina doctor si multa lume a vrut sa-i fie indrumator.

  13:15 - Fostul sef al statului vorbeste despre motiunea sa, "Romania mea", in aplauzele salii.

  13:12 - In timpul discursului lui Traian Basescu, sala scandeaza "premier!"

  13:08 - Atunci cand vorbeste despre aderarea la Uniunea Europeana, Traian Basescu este cuprins de emotie.

 • "Stiam ca acea semnatura inseamna pe termen lung o garantie de prosperitate pentru poporul meu si o garantie ca, niciodata, vremurile trecute, vremurile comunismului nu se vor mai intoarce.

  Prin aderarea la UE, Romania a luat decizia care va influenta viata tuturor generatiilor de acum inainte; este, cred eu, momentul de bolta al politicii eterne a partidelor de tranzitie.

  Poate fi un paradox, in acelasi timp poate fi o explicatie: explicatia este ca e pacat sa plec cu experienta acumulata in cele mai inalte functii fara sa nu o impartasesc cu unii care vin dupa mine", a spus Traian Basescu.

 • Foto: Ziare.com

  13:02 - Traian Basescu sustine un discurs.

  13:00 - E oficial. De la tribuna se anunta ca Eugen Tomac va fi presedinte executiv, transmite corepondentul Ziare.com.

  12:59 - Se citeste lista cu sustinatorii motiunii "Romania mea" a lui Traian Basescu.

  12:55 - Congresul continua dupa programul clasic de la astfel de evenimente: aplauze, urale, discursuri. Doar cativa delegati PMP care au ramas fara locuri vocifereaza din cand in cand, transmite corespondentul Ziare.com.

  12:52 - De la tribuna, Tomac cere demisia vicepremierului Gabriel Oprea. Delegatii PMP scandeaza si ei "demisia!".

  Foto: Ziare.com

  12:47 - La tribuna este Eugen Tomac, actualul presedinte PMP, care ii transmite un mesaj lui Traian Basescu:

 • "Domnule presedinte Basescu, toata sala e aici pentru a va spune ca suntem suntem gata sa ducem lupta mai departe", spune Tomac de la tribuna, in timp ce sala se ridica in picioare si-l aclama pe Basescu.
 • Foto: Ziare.com

 • "Am trecut peste toate incercarile pe care le-am avut si astazi suntem prezenti pentru ca avem multe lucruri de construit impreuna. Ca si in iunie, cand Ponta a fost pus sub urmarire penala, suntem singurul partid care face Opozitie, pe noi a pus atunci Oprea jandarmii, sa ne alunge din Miscarea Populara", a mai spus liderul partidului.
 • 12:46 - S-au votat schimbarea numelui formatiunii in Miscarea Populara si noul status al partidului.

  12:45 - La tribuna vorbeste Cristian Diaconescu. Fostul ministru de Externe tine un discurs despre romanii din diaspora si despre amenintarile externe la adresa tarii noastre.

  Foto: Ziare.com

  12:21 - Secretarul general Dorel Onaca a anuntat ca sunt prezenti 6.200 de membri PMP.

  12:20 - Traian Basescu a facut o baie de multime si apoi s-a asezat in mijlocul salii. S-a scandat prelung "Basescu" iar, apoi, de la tribuna s-a anuntat inceputul congresului, transmite corespondentul Ziare.com.

  Foto: Ziare.com

  12:14 - Fostul sef al statului a ajuns la Sala Palatului.

  11:53 - Traian Basescu isi va depune candidatura pentru sefia partidului, cu motiunea "Romania mea", fiind de altfel si singurul candidat pentru aceasta functie, transmite corespondentul Ziare.com.

  Foto: Ziare.com

  11:52 - Membrii PMP sunt invitati in sala. In Sala Palatului ruleaza imagini cu Traian Basescu, in cele doua mandate de presedinte.

  Foto: Ziare.com

  • Info: La reuniunea programata sa aiba loc de la ora 12.00, la Sala Palatului, sunt asteptati aproximativ 5.000 de membri ai partidului, dupa cum anunta recent liderul PMP Eugen Tomac.

  In urma discutiilor prelungite dintre liderii PMP, care au avut loc vineri, actuala conducere a partidului a cazut de acord doar asupra listei vicepresedintilor care vor fi desemnati la Congresul de sambata.

  Surse din PMP au declarat, vineri seara, pentru Mediafax, ca la Congresul de sambata partidul ar urma isi sa desemneze zece vicepresedinti, intre care deputatii Petru Movila, Stefan Burlacu, Clement Negrut, Adrian Gurzau, precum si Mihaela Stoica, inscrisa joi in partid.

  Presedintii de filiale care vor candida pentru functia de vicepresedinte PMP sunt Claudiu Palaz - Constanta, Catalin Cristache - Galati, Catalina Bojanu - Prahova, Roxana Iliescu - Timis.

  Este o utopie să sperăm că am putea ajunge în 15 minute la birou, în Capitală? Haosul din teren: "La noi îți faci cartierul cum vrei, îți faci pasajele tale”
  Este o utopie să sperăm că am putea ajunge în 15 minute la birou, în Capitală? Haosul din teren: "La noi îți faci cartierul cum vrei, îți faci pasajele tale”
  Calvarul orelor pierdute în trafic, poluarea și stresul de a alege un mijloc de transport comod și eficient sunt strâns legate de deplasarea zilnică la locul de muncă al locuitorilor...
  Opinie: Pentru cine lucrează DNA? Pentru SRI, PNL și PSD?
  Opinie: Pentru cine lucrează DNA? Pentru SRI, PNL și PSD?
  Politicul și Justiția sunt în simbioză, primii au nevoie de ajutor, instrumente de atac și șantaj în campania electorală, în vreme ce ceilalți sunt lacomi de bani, funcții și putere....
  #congres PMP, #Traian Basescu candidatura PMP, #motiune Romania mea, #conducere PMP , #congres PMP