Congresul PMP: Se asteapta schimbarea numelui si candidatura lui Basescu

Sambata, 24 Octombrie 2015, ora 08:38
3973 citiri
Congresul PMP: Se asteapta schimbarea numelui si candidatura lui Basescu
Foto: PMP online

Congresul PMP se reuneste la Sala Palatului, partidul urmand sa-si schimbe denumirea in "Miscarea Populara", asa cum a propus recent Traian Basescu, fostul presedinte fiind de altfel asteptat sa-si depuna candidatura pentru sefia formatiunii.

La reuniunea programata sa aiba loc de la ora 12.00, la Sala Palatului, sunt asteptati aproximativ 5.000 de membri ai partidului, dupa cum anunta recent liderul PMP Eugen Tomac.

Cu o zi inainte de congres, liderii PMP s-au reunit la sediul partidului pentru a definitiva structura conducerii formatiunii politice.

Vineri, la sediul PMP a mers si Traian Basescu, el plecand dupa aproximativ o ora fara a face declaratii.

Desi actualul presedinte al PMP, Eugen Tomac, declara, miercuri, ca va lua o decizie privind reinnoirea candidaturii sale pentru sefia PMP, dupa sedinta de vineri de la sediul partidului acesta a spus ca "inca se poarta discutii". Surse din PMP spun ca o astfel de decizie depinde de anuntul pe care ar urma sa il faca Traian Basescu, cu privire la depunerea candidaturii sale pentru sefia PMP.

Atat purtatorul de cuvant al PMP, Bogdan Gamalet, cat si actualul presedinte al formatiunii, Eugen Tomac, au spus ca inca se poarta discutii privind candidaturile la sefia partidului, refuzand sa precizeze daca este vorba despre un candidat unic sau despre mai multe intentii declarate de preluare a conducerii formatiunii.

In urma discutiilor prelungite dintre liderii PMP, care au avut loc vineri, actuala conducere a partidului a cazut de acord doar asupra listei vicepresedintilor care vor fi desemnati la Congresul de sambata.

  • Surse din PMP au declarat, vineri seara, pentru Mediafax, ca la Congresul de sambata partidul ar urma isi sa desemneze zece vicepresedinti, intre care deputatii Petru Movila, Stefan Burlacu, Clement Negrut, Adrian Gurzau, precum si Mihaela Stoica, inscrisa joi in partid.

  • Presedintii de filiale care vor candida pentru functia de vicepresedinte PMP sunt Claudiu Palaz - Constanta, Catalin Cristache - Galati, Catalina Bojanu - Prahova, Roxana Iliescu - Timis.

In situatia in care actualul presedinte PMP, deputatul Eugen Tomac, va decide sa nu candideze pentru un nou mandat, in favoarea unui alt candidat la sefia partidului, care ar putea fi Traian Basescu, Tomac s-ar putea alatura noii structuri de conducere a formatiunii, in calitate de vicepresedinte.

In cadrul lucrarilor Congresului vor avea loc alegeri pentru presedintia partidului, pentru membrii Consiliului Executiv National, precum si pentru membrii Comisiei de Cenzori si ai Comisiei de Arbitraj si Integritate.

Cand si de ce s-a inscris Traian Basescu in PMP

Fostul presedinte Traian Basescu s-a inscris in PMP in 9 octombrie, afirmand ca cel mai important motiv pentru revenirea sa in viata politica este apararea mandatelor sale prezidentiale.

El a mai spus ca motivul major al revenirii sale in politica este ca, nemaiputand lasa mostenire un PDL, va lasa o Miscare Populara.

"Acestea sunt cateva motive, in afara de motivul major, ca nemaiputand las mostenire un PDL, o sa las o Miscare Populara", a spus Traian Basescu.

La o zi dupa inscrierea in partid, Traian Basescu a participat si la reuniunea Colegiului National al formatiunii, unde a propus ca formatiunea politica sa se numeasca doar "Miscarea Populara".

"Congresul din 24 octombrie, foarte important, trebuie sa fie un Congres de relansare a partidului, pe de-o parte, si care sa aiba si semnificatia lui in schimbarea denumirii, care mie nu imi place ca este PMP, (...), va consult, cred ca Miscarea Populara este suficient, lasand electoratului posibilitatea sa opteze. Nu ar trebui sa avem un singur curent de dreapta", a declarat atunci fostul presedinte Traian Basescu.

Basescu a mai spus ca Romania nu trebuie guvernata in functie de doctrine, ci de prioritati, lucru care se intampla in majoritatea statelor europene.

"Trebuie sa acceptam ca in interiorul Miscarii Populare pot fi curente si mai la stanga si mai la dreapta, decat, spre exemplu, optiunea de dreapta pe care eu o afisez fara retinere", a subliniat Traian Basescu.

Eveniment Quarterly Report

Funcționar public de rang înalt din PSD, mișcat de "drama" lui Dumitru Buzatu: "Îmi fac un împrumut și cu mare drag am să-l ajut" VIDEO
Funcționar public de rang înalt din PSD, mișcat de "drama" lui Dumitru Buzatu: "Îmi fac un împrumut și cu mare drag am să-l ajut" VIDEO
Unul dintre cei care au fost la pescuit cu președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, în ziua flagrantului, este directorul DGASPC Vaslui, Dragoș Cazacu. Acesta a anunțat...
Noile taxe. A fost stabilită ora la care Marcel Ciolacu își asumă răspunderea în Parlament: „Nu există niciun risc pentru ca preţurile să crească”
Noile taxe. A fost stabilită ora la care Marcel Ciolacu își asumă răspunderea în Parlament: „Nu există niciun risc pentru ca preţurile să crească”
Parlamentul se reuneşte marţi, de la ora 18.00, în şedinţă comună pentru asumarea răspunderii Guvernul pe pachetul de măsuri fiscale, au stabilit Birourile permanente reunite....
#congres PMP octombrie, #Traian Basescu Congres PMP, #nume PMP, #alegeri conducere PMP , #congres PMP