Miscarea Populara risca un proces, la o zi dupa alegerea lui Traian Basescu

Duminica, 25 Octombrie 2015, ora 10:02
4343 citiri
Miscarea Populara risca un proces, la o zi dupa alegerea lui Traian Basescu
Foto: Ziare.com

La doar o zi dupa ce Traian Basescu a fost ales liderul Miscarii Populare, intr-un Congres organizat la Sala Palatului, formatiunea risca un proces.

Astfel, poetul Serban Foarta ameninta ca va da in judecata acest partid, dar si alte entitati care i-au folosit versurile lui fara a i se cere acordul.

In cazul Miscarii Populare, este vorba despre momentul in care Traian Basescu si-a facut intrarea in sala cu mii de delegati chiar pe melodia "Invocatie" a formatiei Phoenix, ale carei versuri sunt semnate de poet.

"Consider ca este o mare incalcare nu neaparat a drepturilor de autor, care autor trebuie oricum intrebat, ci a aderentei cuiva la o miscare politica sau de alta natura. Ma consider pur si simplu jignit de faptul ca un text de o anumita sacralitate este folosit de un partid care nu are nimic de-a face cu Phoenixul. Si nu numai ei au cantat, ci si altii. Ar trebui sa fac o interventie in justitie", a declarat Serban Foarta, potrivit stiripesurse.ro.

Miscarea Populara este numele votat sambata pentru fostul Partid Miscarea Populara, care a votat in congres o noua conducere si un nou statut.

Pe de alta parte, "Invocatie" a fost folosita doar pentru intrarea lui Traian Basescu in sala. Imnul formatiunii Miscarea Populara va fi melodia "Iarba verde de acasa", pe care au si cantat-o la finalul congresului.

#proces Miscarea Populara, #Invocatie congres PMP, #proces Serban Foarta , #congres PMP