"Plimbarea" Antena 3: PMP solicita demiterea sefului Jandarmeriei Romane

Luni, 11 August 2014, ora 11:44
3505 citiri
"Plimbarea" Antena 3: PMP solicita demiterea sefului Jandarmeriei Romane
Foto: Facebook/Stirile diminetii - Antena 3

Partidul Miscarea Populara cere premierului Victor Ponta demiterea sefului Jandarmeriei Romane, Mircea Olaru, ca urmare a modului in care a fost gestionata manifestatia de duminica din zona Palatului Cotroceni.

"PMP cere prim-ministrului Victor Ponta demiterea urgenta a generalului maior Olaru Mircea, inspector general al Jandarmeriei Romane, ca urmare a modului inadmisibil in care a gestionat mitingul organizat ieri de Antena 3, in zona Palatului Cotroceni.

Protest Antena 3 la Cotroceni: Jurnalisti agresati, "jos Basescu" si amenintari cu noi "plimbari"

In primul rand, am avut de a face cu o manifestare neautorizata, care s-a finalizat cu agresiuni la adresa unor jurnalisti si a unor oameni care se plimbau pasnic in zona Palatului Cotroceni. Lipsa de reactie a Jandarmeriei romane demonstreaza ca aceasta institutie nu isi indeplineste atributiile principale de mentinere a ordinii publice, ba, dimpotriva, protejeaza diferite forme de violenta publica ce pot degenera in anarhie", se arata in comunicatul transmis luni de formatiunea politica.

"Plimbarea" Antenei 3 Politia l-a identificat pe agresorul jurnalistilor (Video)

PMP mentioneaza totodata ca "este inadmisibil ca Jandarmeria sa aplice un dublu standard".

"In multe alte cazuri, Jandarmeria a intervenit in forta impotriva unor oameni pasnici, care erau ingrijorati cu adevarat de soarta lor. Amintim doar protestul de la Pungesti care a fost reprimat in forta, iar jandarmii au fost sustinuti public de catre premierul Victor Ponta.

Constatam ca actiunea Jandarmeriei este la cheremul unor dispozitii politice. Faptul ca au lasat neprotejata institutia prezidentiala arata lipsa de profesionalism, dar si slugarnicia conducerii Jandarmeriei Romane fata de trustul lui Dan Voiculescu si fata de actuala putere", se mai arata in comunicatul PMP.

"Plimbarea" Antena 3: PNL cere explicatii de la Ponta si Oprea

Jandarmeria precizeaza, despre manifestatia pro-Antena3 care a avut duminica in jurul Palatului Cotroceni, ca a existat, in mod izolat, o persoana care s-a comportat violent, agresand o echipa de jurnalisti, si ca s-au luat deja toate masurile pentru identificarea si sanctionarea acesteia.

"Marea majoritate a participantilor la actiunea publica din Bucuresti s-a manifestat pasnic. In mod izolat, a existat o persoana care s-a comportat violent, agresand o echipa de jurnalisti aflata in mijlocul manifestantilor, context in care dispozitivul de jandarmi a fost suplimentat. Referitor la aceasta persoana, Jandarmeria a luat deja toate masurile pentru identificarea si sanctionarea acesteia, conform legii", se arata intr-un comunicat remis de Inspectoratul General al Jandarmeriei.

Despre aceeasi manifestatie, sursa citata spune ca aceasta a fost una "spontana", la care numarul participantilor "a oscilat de la cateva zeci la aproximativ 4.000, context in care si dispozitivul de jandarmerie prezent la fata locului a fost adaptat permanent, conform procedurilor legale in vigoare".

In acelasi comunicat se precizeaza ca manifestatii similare au avut loc duminica in judetele Brasov (100 de participanti), Bihor (15), Arad (30), Prahova (100), Suceava (30), Galati (30), Constanta (17), Neamt (40), Dolj (40), Sibiu (70), Cluj (30), Gorj (70), Bacau (25), Timis (100), Iasi (15), Arges (30), Valcea (15) si Mures (30).

"Jandarmeria Romana garanteaza dreptul tuturor cetatenilor la libera exprimare, insa niciun act de violenta nu poate fi tolerat, iar orice fapta care a reprezentat o incalcare a legii urmeaza sa fie sanctionata", se mai arata in comunicat.

Manifestatiile pro-Antena 3 au avut loc dupa ce jurnalisti ai acestui post de televiziune au anuntat ca ies "la plimbare" in zona Palatului Cotroceni, duminica la 17.00, si ca oricine "este binevenit" sa faca acelasi lucru.

In Capitala, unii jurnalisti, catalogati de manifestanti drept "dusmani" ai celor de la Antena 3, au fost intampinati cu ostilitate, fiind agresati si obligati, practic, sa se indeparteze. Un reporter al B1TV a fost lovit cu piciorul in spate de un manifestant. Reprezentantii Jandarmeriei Bucuresti au spus ca situatia se calmase cand jandarmii au ajuns la fata locului si ca persoanele agresate pot face plangeri la Politie.

#PMP jandarmerie protest Antena3, #protest Cotroceni Antena3 PMP, #PMP demisie sef Jandarmerie , #Elena Udrea
Comentarii