Udrea: Depunem motiuni impotriva ministrilor vinovati in cazul Apuseni. Semnaturi si de la PDL

Luni, 03 Februarie 2014, ora 18:02
1664 citiri
Udrea: Depunem motiuni impotriva ministrilor vinovati in cazul Apuseni. Semnaturi si de la PDL
Foto: Realitatea TV

Elena Udrea a anuntat, luni, ca Partidul Miscarea Populara va initia doua motiuni simple impotriva a doi ministri, respectiv ministrul Apararii Mircea Dusa si ministrul Transporturilor Ramona Manescu, pentru modul in care au gestionat operatiunile de salvare in cazul tragediei din Muntii Apuseni, in care doua persoane au murit.

"Maine (marti - n.red.) vom initia doua motiuni simple impotriva a doi ministri care se fac vinovati de consecintele tragediei aviatice, in urma careia doi oameni au murit inghetati, in frig. Este vorba despre ministrul Apararii si ministrul Transporturilor. Pentru ca Ponta si-a asumat raportul Guvernului privind modul dezastruos in care s-a gestionat criza, este necasar ca noi sa cerem sa fie demisi", a explicat Udrea.

Bilantul parlamentarilor PDL inscrisi in PMP - Cine a plecat dupa Elena Udrea

Aceasta a mai spus ca inclusiv premierul Victor Ponta ar fi trebuit sa isi prezinte demisia, adaugand ca PMP cere aceste inlaturari din functie pe baza argumentelor prezentate chiar in raportul intocmit de Guvern.

"El insusi trebuia sa isi prezinte demisia, pentru ca institutiile din subordinea lui nu au fost in stare sa gaseasca victimele, iar Ponta era fie intr-o cura de frumusete la TV, fie la restaurant. Demisia o cerem pe baza argumentelor legale. Am putea cere si demisia lui Crin Antonescu, dar noi cerem demisia a doi ministri care aveau atributii prin lege", a completat Udrea.

Intrebata daca PMP nu ia in calcul sa ceara si demisia sefului Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), Marcel Opris, ea a raspuns ca institutia condusa de acesta nu a actionat in mod gresit.

"STS avea obligatia sa indice aria in care se aflau ranitii si a comunicat acest lucru. Eu m-am folosit de un raport al Guvernului si nu prezint puncte de vedere bazate pe resentimente personale, chiar Guvernul spune in raport", a continuat Udrea.

Elena Udrea felicita PMP: Era nevoie de o voce puternica a Opozitiei

Ea a precizat ca PMP va incerca sa stranga semnaturi si din partea celorlaltor partide din Opozitie, respectiv PDL, PP-DD, FC si PNTCD.

"Noi nu suntem o opozitie in interiorul Opozitiei. Trebuie sa lucram impreuna si sa avem actiuni comune impotriva USL", a declarat Udrea.

Fostul deputat PDL a explicat ca, in acest moment, PMP are un numar de 16 parlamentari, la care s-a alaturat si Theodor Paleologu, care a confirmat, ulterior, ca a demisionat din PDL.

Ea a lamurit ca PMP va fi, in Parlament, un grup al independentilor, mentionand ca "un grup parlamentar esti atunci cand te lupti pentru aceleasi principii".

"Parlamentarii PMP vor actiona ca un grup de opozitie, vom trece la actiuni puternice de opozitie impotriva USL. Nu ne intereseaza avantajele care se ofera prin statut, ci doar sa sustinem coerent nemultumirile cetatenilor care s-au saturat de USL. Toti cei care gandesc ca noi sunt asteptati in randurile noastre", a incheiat Udrea.

Citește și:
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
CURS a publicat un nou sondaj de tip omnibus, realizat pentru luna martie, din care reiese că principalele partide aflate la putere, PSD și PNL, se află într-o ușoară scădere, punctele...
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, Cristian Preda, a afirmat că este mai probabil ca înţelegerea PSD-PNL să continue, precizând că nu există vreo voce...
#Elena Udrea PMP, #Elena Udrea motiuni simple, #Elena Udrea grup parlamentar, #Elena Udrea motiune Dusa Manescu , #Elena Udrea