Miscarea Populara isi stabileste strategia in Consiliul National de sambata

Sambata, 05 Octombrie 2013, ora 12:31
1446 citiri
Miscarea Populara isi stabileste strategia in Consiliul National de sambata

Sedinta Consiliului National al Partidului Miscarea Populara (PMP), care urmeaza sa stabileasca strategia de organizare a acestei formatiuni politice, a inceput sambata, la Palatul Parlamentului.

Presedintele interimar al partidului, Eugen Tomac, va prezenta un raport de activitate, evaluarea organizatiilor judetene, dar si strategia nationala de comunicare.

La sedinta, care se desfasoara cu usile inchise, participa presedintele Fundatiei Miscarea Populara, Marian Preda, consilierii prezidentiali Cristian Diaconescu si Sebastian Lazaroiu, alaturi de liderii organizatiilor judetene.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis la mijlocul lunii septembrie cererea de infiintare a Partidului Miscarea Populara, formatiunea fiind inregistrata in registrul partidelor politice.

Documentele de infiintare a formatiunii au fost depuse la tribunal pe 23 iulie. Initiatorii au anuntat atunci ca au reusit sa stranga aproximativ 50.000 de semnaturi, conform legii fiind necesare minimum 25.000, din peste 30 de judete, avand numarul minim de 700 semnaturi/judet.

Partidul are drept sigla un mar, iar culorile alese sunt verde si albastru.

Consilierul prezidential Cristian Diaconescu anunta, la sfarsitul lunii martie, pe blogul personal, initierea procedurilor pentru infiintarea Fundatiei "Miscarea Populara".

"Am decis, impreuna cu colegii mei, sa initiem procedurile pentru infiintarea Fundatiei 'Miscarea Populara'. Stiu ca acest subiect va capta atentia presei romanesti si a opiniei publice deopotriva - semn ca noua noastra forma de expresie, care isi propune sa promoveze valorile de centru-dreapta, este asteptata atat ca noua platforma socio-politica, dar si un real catalizator pentru implicarea societatii romanesti in elaborarea si implementarea deciziilor majore care ne privesc", scria atunci Diaconescu.

Ulterior, dupa ce fundatia si-a dezvoltat mai multe filiale in tara, presedintele Traian Basescu declara ca ii incurajeaza pe membrii fundatiei sa-si formeze "un vehicul politic" si preciza ca la terminarea mandatului se va ocupa de Miscarea Populara.

"Mi-ar placea ca, dupa ce termin (mandatul prezidential - n.red), dincolo de faptul ca ma voi ocupa de Miscarea Populara, voi sustine eficient atunci si Partidul Miscarea Populara, pentru ca acum nu ma pot baga sa il sustin", explica Basescu.

Citește și:
Rafila, convins că Ciolacu va fi premier: ”Nu cred că se pune problema să nu se producă această schimbare”
Rafila, convins că Ciolacu va fi premier: ”Nu cred că se pune problema să nu se producă această schimbare”
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, susține că schimbarea de premier va avea loc cu siguranță, fiind parafată în cadrul protocolului care a stat la baza formării coaliției de...
Cum arată documentul care atestă că Sorin Cîmpeanu l-a dat în judecată pe Cristian Preda. Pârâtul: "Ceva este în neregulă"
Cum arată documentul care atestă că Sorin Cîmpeanu l-a dat în judecată pe Cristian Preda. Pârâtul: "Ceva este în neregulă"
Fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu a introdus o acțiune în justiție pe numele fostului europarlamentar Cristian Preda. Preda susține că a aflat de la un jurnalist că Sorin...
Comentarii
N
Noul_val_PSD
rank 1
S-au bagat microfoane spion
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5