PMP vrea extinderea pactului propus de Iohannis. Domeniile vizate - infrastructura, sanatate si educatie

Vineri, 07 Iunie 2019, ora 12:45
2488 citiri
PMP vrea extinderea pactului propus de Iohannis. Domeniile vizate - infrastructura, sanatate si educatie
Foto: Facebook/Partidul Miscarea Populara

Partidul Miscarea Populara considera ca acordul national propus de presedintele Klaus Iohannis partidelor politice pentru consolidarea parcursului european al Romaniei este binevenit si cere extinderea pe rezolvarea problemelor de infrastructura, sanatate si educatie.

"Acordul national pentru consolidarea parcursului european al Romaniei nu ar trebui sa se limiteze insa la obtinerea consensului politic pentru rezolvarea urgentelor ce tin de atasamentul nostru fata de statul de drept, ci ar trebui sa cuprinda si alte obiective care, in opinia noastra, sunt la fel de importante pentru romani ca si Justitia.

PMP sustine ca acordul trebuie sa aiba in vedere si nevoia de a oferi romanilor o perspectiva europeana in ceea ce priveste calitatea vietii pe urmatoarele prioritati: continuarea proiectelor mari de infrastructura (cum ar fi constructia de autostrazi); asigurarea unui sistem de sanatate de calitate; nu in ultimul rand, asigurarea unui sistem de educatie performant, care sa le ofere sanse tuturor copiilor si tinerilor intr-o Europa unita", se arata intr-un comunicat al PMP.

Totodata, PMP doreste ca rezultatul referendumului din 26 mai sa fie transpus "cat mai rapid in lege", tinandu-se insa cont si de "optiunea categorica" a romanilor exprimata la referendumul din 2009, de reducere la 300 a numarului de parlamentari.

"Credem ca institutia referendumului nu poate fi aplicata selectiv si ca vointa cetatenilor trebuie respectata", mai spune PMP.

Miercuri, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca invita partidele parlamentare sa semneze un acord national pentru Romania europeana.

"Marea majoritate a partidelor sunt de acord ca rezultatele acestui referendum trebuie implementat asa cum a votat poporul, ca trebuie consolidat parcursul european al Romaniei.

Pentru a valorifica cum se cuvine acest vot si consultarile, am decis sa invit partidele politice parlamentare sa semnam un acord national pentru consolidarea parcursului european al Romaniei sau un pact politic pentru Romania europeana", a spus seful statului la Palatul Cotroceni.

Si PSD vrea sa includa 7 "aspecte vitale" in acordul propus de Iohannis, in schimb PNL va semna fara obiectii acordul politic propus de presedintele Iohannis. La fel, si USR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#PMP pact Iohannis , #Eugen Tomac