Basescu tinerilor din MP: A venit vremea voastra. Eu sunt doar prezentul vremelnic al partidului

Duminica, 13 Decembrie 2015, ora 15:05
2830 citiri
Basescu tinerilor din MP: A venit vremea voastra. Eu sunt doar prezentul vremelnic al partidului
Foto: Facebook/Miscarea Populara

Presedintele Miscarii Populare, Traian Basescu, le-a transmis duminica tinerilor din formatiunea sa ca este timpul ca o noua generatie de politicieni sa ii reprezinte pe romani, avand ca obiectiv principal modernizarea Romaniei.

"Asa cum arata sala acum va arata forta prezentului, dar mai ales forta viitoare a acestui partid. Ce este in sala acum este viitorul partidului. Eu sunt doar prezentul vremelnic. Partidul va trebui imediat ce este posibil sa intre pe mana voastra, pentru ca generatia mea a facut ce a putut, a facut si bune, si rele, si-a atins obiectivele majore, adica tara este in NATO, este in Uniunea Europeana, are o economie de piata, dar ne-a trecut vremea.

A venit vremea voastra, iar acest partid este expresia acestei decizii pe care noi am luat-o ca o noua generatie de politicieni sa ne reprezinte si sa-i reprezinte pe romani. (...) Mi-as dori mult ca cei care vor fi alesi sa trateze organizatia de tineret ca pe organizatia de seniori, pentru ca voi sunteti cei pentru care se face acest partid", a spus Traian Basescu, la Congresul de infiintare a Organizatiei de Tineret Miscarea Populara.

El a amintit ca in cadrul Consiliului National al MP s-a stabilit ca fiecare filiala judeteana sa acorde un loc eligibil pe listele de candidati la parlamentare si locale unui membru al organizatiei de tineret.

"In Consiliul Executiv National am stabilit astazi ca toate organizatiile, atat la alegerile locale, cat si parlamentare din 2016, sa rezerve minim un loc eligibil pentru organizatia de tineret. Asta inseamna ca vreti nu vreti veti fi aruncati in batalia politica. (...)

Contactul cu oamenii este acela care va da calitatea de oameni politici dupa ce v-ati inscris intr-un partid. (...) Cand te saluta lumea si te cunoaste poti sa spui ca esti om politic. Recomandarea mea este sa fiti activi, (...) sa explicati ce vreti de la politica si ce vrem de la politica si, mai ales, sa explicati ca sunteti partidul pentru viitorul Romaniei si nu partidul care a asigurat perioada de tranzitie. (...)

Unii au facut tranzitia, altii trebuie sa dezvolte Romania stabila. (...) Este important ca Romania sa devina un stat modern, puternic economic si social, un stat cu un nivel de saracie redus", a afirmat Basescu.

Basescu, despre "decapitarea" de la tineretul PSD

In context, el a facut referire si la Congresul Organizatiei de Tineret a PSD, afirmand ca acolo s-a intamplat un lucru "groaznic", si anume "decapitarea" presedintelui tinerilor social-democrati, pentru ca a indraznit sa ceara presedintelui PSD sa-si dea demisia avand in vedere condamnarea acestuia intr-un proces penal.

"Pentru ca a avut aceasta indrazneala, omul acesta a fost decapitat", a spus Basescu.

Totodata, presedintele MP a pledat pentru gasirea de solutii in vederea crearii de locuri de munca pentru tineri.

In opinia acestuia, o alta prioritate este cea legata de aducerea romanilor din diaspora in tara prin investitii si crearea de locuri de munca si nu prin canalizarea resurselor pentru cresterea consumului.

Traian Basescu a transmis si un mesaj unionist, afirmand ca "viitorul Romaniei este alaturi de Republica Moldova si viitorul Republicii Moldova este alaturi de Romania in Romania Mare".

S-a infiintat organizatia de Tineret MP. Gabriel Ionut Popa - ales presedinte

In cadrul Congresului au sustinut discursuri si presedintele executiv al MP, Eugen Tomac, prim-vicepresedintii Cristian Diaconescu, dar si candidatul la sefia Organizatiei Tineretului Miscarea Populara, Gabriel Ionut Popa.

Popa a prezentat succint programul cu care el si echipa sa, formata din 29 de tineri, candideaza la conducerea OTMP, document intitulat "Romania Noastra".

In continuarea lucrarilor Congresului OTMP, cei 2.062 de delegati parcurg procedura de vot.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Traian Basescu Miscarea Populara, #tineret Miscarea Populara , #stiri Partidul Miscarea Populara