Care sunt numele inscrise pe lista PMP pentru europarlamentare

Joi, 20 Martie 2014, ora 17:12
4589 citiri
Care sunt numele inscrise pe lista PMP pentru europarlamentare

Theodor Baconschi, Teodor Paleologu, Ruxandra Dragomir, Adrian Radulescu, Daniel Funeriu s-au inscris in competitia interna a PMP pentru a se afla pe liste la alegerile europarlamentare, a declarat, joi, liderul PMP Eugen Tomac, aratand ca s-ar bucura ca pe lista sa fie si Elena Basescu.

Tomac a precizat ca in competitia interna a partidului s-au inscris 42 de persoane, printre acestea aflandu-se Daniel Funeriu, Theodor Baconschi, Theodor Paleologu, Cristian Petrescu Gabriel Berca, Valerian Vreme, Adrian Radulescu, Florin Popescu si fosta presedinta a Federatiei de Tenis Ruxandra Dragomir.

Baconschi, Paleologu si Cristian Petrescu, pe lista PMP pentru europarlamentare

Intrebat despre declaratia fostului premier Emil Boc potrivit careia Daniel Funeriu nu ar putea fi pe locul 16 pe listele PMP, date fiind performantele ministeriale si pregatirea acestuia, Eugen Tomac a raspuns: "Nu pot decat sa fiu de acord cu domnul Emil Boc ca Daniel Funeriu a facut performanta ca membru al Guvernului, dar, in ce priveste selectia candidatilor, acest lucru il decide PMP prin mecanismele interne pe care le are. Lista finala nu o stiu nici eu".

"Am decis ca europarlamentarii in functie, cum este Cristian Preda, sa fie primiti pe listele partidului nostru, urmand ca ceilalti sa participe la un proces de selectie, care se va incheia sambata. Listele vor fi depuse saptamana viitoare, la Biroul Electoral", a explicat presedintele PMP.

El a precizat ca in functie de criteriile stabilite de partid se va hotari ordinea acestor candidati pe listele PMP.

Eugen Tomac a aratat, insa,ca s-ar bucura ca Elena Basescu sa candideze la europarlamentare pe listele PMP, dar a precizat ca nu a avut o discutie cu aceasta in acest sens.

Elena Basescu, la europarlamentare pe lista PMP? Ce spune Tomac

"Eu, personal, m-as bucura foarte mult ca Elena Basescu, pe care o cunosc de foarte multi ani, om politic la fel de tanar ca mine implicata in politica europeana, m-as bucura sa se regaseasca pe listele PMP, dar e decizia domniei sale. Nu am avut o discutie cu doamna Basescu pe aceasta tema", a precizat Tomac.

Eugen Tomac a mai spus ca nici el si nici Elena Udrea nu se vor afla pe listele PMP pentru europarlamentare. "Nici eu si nici doamna Udrea nu suntem pe listele PMP", a adaugat Tomac. Elena Udrea declarase, in urma cu cateva saptamani, ca se gandeste daca va candida pe listele PMP pentru europarlamentare pentru a ajuta partidul, dupa care sa se retraga.

Citeste si:
Ciolacu, despre pensiile speciale ale primarilor: „Cea mai bună soluţie în acest moment este prorogarea. Pentru un an de zile”
Ciolacu, despre pensiile speciale ale primarilor: „Cea mai bună soluţie în acest moment este prorogarea. Pentru un an de zile”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că la şedinţa de luni, 6 decembrie, a coaliţiei de guvernare, s-a discutat despre pensiile speciale de care aleşii locali ar urma să beneficieze....
Unul dintre cei mai aprigi susținători ai lui Cîțu îl compară acum cu Orban. „Eu l-am sfătuit să facă un pas în spate”
Unul dintre cei mai aprigi susținători ai lui Cîțu îl compară acum cu Orban. „Eu l-am sfătuit să facă un pas în spate”
Unul dintre politicienii care l-au sfătuit pe Florin Cîțu să facă un pas în spate, în negocierile cu cei de la PSD, spunând că, dacă ar fi insistat să rămână premier, ar fi fost...