Deutsche Welle: Mitingul Miscarii Populare si dedublarea intelectualilor

Autor:
Luni, 17 Martie 2014, ora 21:17
2070 citiri
Deutsche Welle: Mitingul Miscarii Populare si dedublarea intelectualilor

Traian Basescu condamna recent la reuniunea Partidului Popular European de la Dublin ascensiunea populismului. Dar propriul sau partid a dat la sfarsitul saptamanii trecute un recital de populism veritabil.

Au surprins multe lucruri la mitingul PMP de sambata. In primul rand, ambianta de tip PUNR sau Vatra Romaneasca din anii '90, cu steagurile tricolore care copleseau steagurile partidului si cu imnuri virile, in orchestratie brutala, scrie Deutsche Welle.

Dintre toate s-a distins "Noi suntem romani", un cantec care vine pana la noi direct din Cenaclul Flacara si care, cu toata bunavointa, nu mai poate fi disociat de ambianta nationalismului ceausist cultivata intens de A. Paunescu. Pur si simplu, Miscarea Populara l-a plagiat pe Gheorghe Funar cu intentia vadita de a-i fura alegatorii, desi nu ii va fi usor, caci pentru PRM ar putea candida Ilie Nastase.

A surprins, asadar, absenta totala a spiritului citadin, a finetii urbane pe care le promiteau insistent Teodor Baconschi, Theodor Paleologu sau Adrian Papahagi. Intre manifestantii veniti din diferite parti ale tarii si trecatorii bucuresteni nu a existat nicio empatie.

Citeste mai mult despre Mitingul Miscarii Populare si dedublarea intelectualilor in Deutsche Welle.

#PMP miting Bucuresti, #Udrea PMP miting , #stiri Partidul Miscarea Populara