PMP acuza: PNL si PSD se opun votului prin corespondenta

Luni, 03 August 2015, ora 19:33
1780 citiri
PMP acuza: PNL si PSD se opun votului prin corespondenta

Partidul Miscarea Populara acuza PNL-ul si PSD-ul ca se opun introducerii votului prin corespondenta.

"PNL si PSD nu vor sa acorde dreptul la vot celor 4 milioane de romani de peste hotare", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com. Presedintele PMP, Eugen Tomac, acuza cele doua partide ca "mimeaza preocuparea fata de introducerea votului prin corespondenta".

"In realitate, ambele partide sunt impotriva schimbarii legii care ar putea permite celor 4 milioane de romani de peste hotare sa poata vota in conditii decente, asa cum voteaza cetatenii altor state ale Uniunii Europene", arata Tomac.

Votul prin corespondenta: Liderul PMP ii bate obrazul si ii cere ajutorul Alinei Gorghiu

Votul prin corespondenta si cel electronic, din nou in Parlament: "Testul suprem pentru clasa politica"

Reprezentantii partidului sustin ca liberalii si social-democratii au respins, pe 9 decembrie 2014, legea votului prin corespondenta, elaborata de specialisti in materie electorala.

De asemenea, in comunicat se mai transmite ca presedintele acestei formatiuni, Eugen Tomac, a depus Parlament din nou legea votului prin corespondenta si legea votului electornic, pe 4 martie.

"Din luna martie si pana in prezent, Comisia creata special pentru modificarea legislatiei in ceea ce priveste organizarea alegerilor, nu a organizat nici macar o dezbatere pe marginea celor doua initiative si nici nu a comunicat vreun punct de vedere oficial fata de acest demers", mai transmite PMP, prezentand componenta comisiei.

De ce a aparut o lege a votului prin corespondenta chiar inaintea motiunii - explicatia PSD

De la Caragiale la grotesc: 4 proiecte aidoma pentru votul prin corespondenta, nimic concret, doar lanturi umane

"Realitatea nu e cea prezentata in conferintele de presa ale PSD-ului si ale PNL-ului, destinate atractivitatii electorale, ci in tergiversarea acestui proiect de lege care este in beneficiul romanilor, dar nu si al acestor partide vechi si rigide. Intre dreptul tuturor cetatenilor romani, de a-si alege prin vot conducatorii si interesele meschine ale celor doua partide, PNL si PSD, s-a optat pentru interesele de partid", se mai arata in comunicat.

Pe langa proiectul de lege al deputatului de diaspora Eugen Tomac, in Parlament se mai afla inca trei proiecte asemanatoare privind votul romanilor din afara tarii.

PNL cere sesiune parlamentara extraordinara, in august, pentru votul prin corespondenta

Pe 14 iulie, copresedintele PNL Alina Gorghiu anunta ca partidul cere sesiune parlamentara extraordinara, in luna august, pentru votul prin corespondenta.

F.N.

Citeste si:
Alina Gorghiu neagă zvonurile privind remanierea unor miniștri: ”Orice remaniere este atributul premierului”
Alina Gorghiu neagă zvonurile privind remanierea unor miniștri: ”Orice remaniere este atributul premierului”
Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat luni, 8 august, că în interiorul PNL nu s-a discutat despre o remaniere. Gorghiu a fost întrebată de jurnaliști la Palatul...
Scenariu: măștile de protecție, obligatorii în școli. Condițiile anunțate de Rafila pentru ca ”lucrurile să rămână sub control”
Scenariu: măștile de protecție, obligatorii în școli. Condițiile anunțate de Rafila pentru ca ”lucrurile să rămână sub control”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunțat luni, 8 august, că recomandarea sa este ca măștile de protecție să fie purtate în continuare în școli. Rafila a fost întrebat,...