PMP, discutii cu Boc, Scripcaru, Hava si Gheorghe Stefan pentru a se alatura partidului - surse

Luni, 03 Februarie 2014, ora 13:08
2909 citiri
PMP, discutii cu Boc, Scripcaru, Hava si Gheorghe Stefan pentru a se alatura partidului - surse

Liderii PMP poarta discutii cu primarii PDL Emil Boc, George Scripcaru, Mircea Hava si Gheorghe Stefan, pentru a se alatura formatiunii, prin Fundatia Miscarea Populara, au declarat surse politice.

Conform surselor citate de Mediafax, cei mai importanti primari ai PDL ar urma sa se alature Miscarii Populare, discutiile cu acestia purtandu-se in aceste zile.

Este vorba despre primarul municipiului Cluj-Napoca, fostul premier Emil Boc, primarul municipiului Brasov, George Scripcaru, primarul muncipiului Alba-Iulia, Mircea Hava, si primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan.

Gheorghe Stefan, despre simpatia pentru PMP si reconcilierea dintre Basescu si PDL - Interviu

Acestora li se adauga primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, care a declarat, sambata, ca este membru in Fundatia "Miscarea Populara" inca din vara anului trecut, dar ca nu paraseste PDL pentru a nu-si pierde mandatul. Falca a fost rezervat in a-si declara public sprijinul pentru PMP, spunand ca stie sa faca diferenta intre activitatea sa in fundatie si responsabilitatea pe care o are in calitate de presedinte al PDL Arad.

De altfel, nici ceilalti primari care ar putea sprijini Miscarea Populara nu vor parasi PDL, pentru a nu isi pierde mandatele de edili. De aceea, discutiile care se poarta cu acestia sunt pentru inscrierea lor in fundatie.

Deputatul Florin Popescu anunta ca mai multi parlamentari PDL vor trece la PMP

Insa, inscrierea lui Emil Boc, George Scripcaru, Mircea Hava sau Gheorghe Stefan in Fundatia Miscarea Populara ar fi un semnal important pentru ceilalti membri PDL, mai ales in judetele acestora, au explicat sursele citate.

George Scripcaru, Mircea Hava si Gheorghe Stefan sunt si liderii organizatiilor judetene ale PDL din Brasov, Alba si, respectiv, Neamt, astfel ca odata cu ei ar urma sa se orienteze spre Miscarea Populara din democrat-liberalii din aceste filiale.

Reuniunea liderilor PDL: Boc si Gheorghe Stefan n-au venit, Blaga nu comenteaza. Falca: Probabil o sa sprijin PMP

Sambata, la Brasov a avut loc sedinta Colegiului Director largit al PDL, de la care au lipsit primarul Clujului, Emil Boc, primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, si primarul din Alba Iulia, Mircea Hava.

Elena Udrea a anuntat, joi, ca a demisionat din PDL si s-a inscris in Miscarea Populara.

In urma plecarii acesteia, au trecut de la PDL la PMP parlamentarii democrat-liberali Camelia Bogdaneci, Daniel Geanta, Dragos Gunia, Petru Movila, Adrian Gurzau, Andrei Volosevici, Ciprian Rogojan, Florin Popescu, Florin Secara si Gheorghe Florin.

Citeste si:
Care va fi configurația parlamentului în noua sesiune din toamnă. Imagine complet diferită față de decembrie 2020
Care va fi configurația parlamentului în noua sesiune din toamnă. Imagine complet diferită față de decembrie 2020
În doar jumătate de an, aproape toate grupurile politice din parlament au suferit modificări după demisii sau revocări, în paralel cu nașterea unor noi structuri care vor oferi parlamentului...
Criza care ar putea adânci recesiunea România. ”Niciun partid nu-și permite să fugă. Trebuie să inventeze un motiv. PNL e cu pistolul la tâmplă”
Criza care ar putea adânci recesiunea România. ”Niciun partid nu-și permite să fugă. Trebuie să inventeze un motiv. PNL e cu pistolul la tâmplă”
România trece printr-un an dificil. Abia ce ieșisem din pandemie, iar războiul din Ucraina a adâncit criza în care ne aflam deja. Deja avem creșteri importante de prețuri la produsele de...