PMP, fuziune sau alianta cu FC? Cand se decide

Marti, 04 Februarie 2014, ora 12:57
3413 citiri
PMP, fuziune sau alianta cu FC? Cand se decide

Secretarul general al Fortei Civice, Stefan Pirpiliu, a declarat ca e posibila o alianta sau o fuziune intre partidul din care face parte si nou-infiintatul Partidul Miscarea Populara.

"Noi am discutat in luna noiembrie de un proiect politic comun. Ei au considerat ca la sfarsitul lunii noiembrie le ies documentele, noi am si votat in Colegiul Director al Fortei Civice un acord de colaborare cu Miscarea Populara, chiar daca inca nu le iesisera documentele.

In decembrie s-au suspendat discutiile, de comun acord, pana cand ei au primit hotararea definitiva, iar acum urmeaza sa reluam discutiile si sa vedem in ce formula putem merge mai departe - alianta sau fuziune.

Din punct de vedere juridic, fuziunea e complicat de realizat pentru ca necesita sa te prezinti din nou la tribunal si asta ar putea sa pericliteze sansele sa depunem o lista comuna la europarlamentare, ceea ce ne-ar pune intr-o situatie delicata. Asta e un aspect juridic care trebuie lamurit. Astazi, cel mai simplu ar fi de realizat o alianta. Noi ne-am pastrat discutiile cu PMP si Partidul Ecologist Roman, singurii care au ca prima optiune sa mearga singuri sunt cei de la PNTCD", a spus Pirpiliu pentru Ziare.com

Secretarul general al partidului condus de Mihai Razvan Ungureanu spune, referitor la momentul cand vom sti daca fac o alianta sau o fuziune: "Probabil intr-o saptamana sau doua lucrurile vor lua o forma."

Partidul Miscarea Populara a fost inregistrat la tribunal saptamana trecuta, dupa mai multe luni de la depunerea actelor.

Imediat dupa, o serie de parlamentari PDL, printre care Elena Udrea si Theodor Paleologu, si-au anuntat demisiile din partid si inscrierea in partidul sustinatorilor lui Traian Basescu.

Citeste si:
Ministrul Sănătății, despre măsurile anti-Covid luate de Revelion: "Nu vor fi stupide"
Ministrul Sănătății, despre măsurile anti-Covid luate de Revelion: "Nu vor fi stupide"
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat duminică, 5 decembrie 2021, că măsurile anti-Covid care vor fi luate pentru perioada sărbătorilor de iarnă vor fi anunțate în perioada...
Liviu Dragnea și Irina Tănase s-au despărțit. Motivul pentru care fostul lider al PSD a plecat de acasă
Liviu Dragnea și Irina Tănase s-au despărțit. Motivul pentru care fostul lider al PSD a plecat de acasă
Povestea de dragoste între Liviu Dragnea (59 de ani) și Irina Tănase (28 de ani) pare să se fi încheiat. Dacă în urmă cu mai puțin de două luni fostul lider al PSD vorbea despre...