PMP vrea voturile rromilor, Cioaba cere reprezentanti in Parlament si consilieri locali

Marti, 25 Martie 2014, ora 12:01
2280 citiri
PMP vrea voturile rromilor, Cioaba cere reprezentanti in Parlament si consilieri locali
Foto: oradesibiu.ro

Dorin Cioaba, autointitulat rege international al rromilor, a trimis PMP un draft de protocol in calitate de presedinte al Aliantei Civice Democrate a Rromilor (ACDR), care este in proces de transformare in partid politic.

Formatiunea se angajeaza astfel sa sprijine PMP, cerand la schimb patru sau cinci reprezentanti in Parlament, dar si cateva posturi de consilieri locali, scrie Mediafax.

Dorin Cioaba a declarat ca a avut deja discutii cu reprezentanti ai PMP, mai ales cu Elena Udrea, in vederea semnarii unui protocol de colaborare.

"Am discutat si le-am trimis un draft de protocol. Daca si dansii doresc, vom semna acest protocol. Noi ne angajam sa sustinem candidatii acestei formatiuni la alegerile europarlamentare, la alegerile prezidentiale, dar si pe viitor, la alegerile generale", a explicat regele rromilor.

Aceasta a mai spus ca in documentul trimis PMP se regasea si solicitarea de a avea un candidat rrom la alegerile europarlamentare in primele zece locuri, insa este dispus sa renunte la aceasta cerinta, in contextul in care formatiunea politica a definitivat deja lista.

"Oricum locul nu ar fi fost eligibil, asa ca asteptam sa vedem daca ne accepta celelalte solicitari: cele patru - cinci locuri de parlamentari, dar si consilieri locali. Vom vedea", a mentionat Cioaba.

El a mai precizat ca PMP se va bucura de sustinearea rromilor numai in baza unui protocol, nu pe fondul unor simple promisiuni.

"Noi vrem clar un protocol, nu alte promisiuni. Noi ne vom demonstra loialitatea la alegeri si vom arata ca vrem sa-i sprijinim", a spus liderul rrom, adaugand ca ACDR a discutat si cu alte partide, insa numai PMP a fost deschis pentru o colaborare.

Udrea: Am avut discutii cu Cioaba, PMP isi doreste un parteneriat cu rromii

De asemenea, Elena Udrea a declarat, luni, ca a discutat cu Dorin Cioaba despre acest protocol si ca PMP isi doreste un parteneriat benefic pentru Romania cu minoritatea rroma, precum si integrarea in societate a membrilor acesteia.

"Cred ca trebuie sa vina vreme cand clasa politica trebuie sa fie responsabila pentru aceasta minoritate, cea mai mare din Romania, in care cei care conduc tara sa se gandeasca cum sa integreze aceasta comunitate in societatea romaneasca", a explicat Udrea.

Elena Basescu a trecut la PMP, dar nu candideaza la europarlamentare

PMP a depus, luni, la BEC lista pentru europarlamentarele din mai, pe primele pozitii fiind Cristian Preda, Siegfried Muresan, Teodor Baconschi si Cristian Petrescu.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#colaborare PMP rromi, #rromi Parlament PMP, #PMP voturi rromi , #stiri Partidul Miscarea Populara