PMP vrea voturile rromilor, Cioaba cere reprezentanti in Parlament si consilieri locali

Marti, 25 Martie 2014, ora 12:01
2035 citiri
PMP vrea voturile rromilor, Cioaba cere reprezentanti in Parlament si consilieri locali

Dorin Cioaba, autointitulat rege international al rromilor, a trimis PMP un draft de protocol in calitate de presedinte al Aliantei Civice Democrate a Rromilor (ACDR), care este in proces de transformare in partid politic.

Formatiunea se angajeaza astfel sa sprijine PMP, cerand la schimb patru sau cinci reprezentanti in Parlament, dar si cateva posturi de consilieri locali, scrie Mediafax.

Dorin Cioaba a declarat ca a avut deja discutii cu reprezentanti ai PMP, mai ales cu Elena Udrea, in vederea semnarii unui protocol de colaborare.

"Am discutat si le-am trimis un draft de protocol. Daca si dansii doresc, vom semna acest protocol. Noi ne angajam sa sustinem candidatii acestei formatiuni la alegerile europarlamentare, la alegerile prezidentiale, dar si pe viitor, la alegerile generale", a explicat regele rromilor.

Aceasta a mai spus ca in documentul trimis PMP se regasea si solicitarea de a avea un candidat rrom la alegerile europarlamentare in primele zece locuri, insa este dispus sa renunte la aceasta cerinta, in contextul in care formatiunea politica a definitivat deja lista.

"Oricum locul nu ar fi fost eligibil, asa ca asteptam sa vedem daca ne accepta celelalte solicitari: cele patru - cinci locuri de parlamentari, dar si consilieri locali. Vom vedea", a mentionat Cioaba.

El a mai precizat ca PMP se va bucura de sustinearea rromilor numai in baza unui protocol, nu pe fondul unor simple promisiuni.

"Noi vrem clar un protocol, nu alte promisiuni. Noi ne vom demonstra loialitatea la alegeri si vom arata ca vrem sa-i sprijinim", a spus liderul rrom, adaugand ca ACDR a discutat si cu alte partide, insa numai PMP a fost deschis pentru o colaborare.

Udrea: Am avut discutii cu Cioaba, PMP isi doreste un parteneriat cu rromii

De asemenea, Elena Udrea a declarat, luni, ca a discutat cu Dorin Cioaba despre acest protocol si ca PMP isi doreste un parteneriat benefic pentru Romania cu minoritatea rroma, precum si integrarea in societate a membrilor acesteia.

"Cred ca trebuie sa vina vreme cand clasa politica trebuie sa fie responsabila pentru aceasta minoritate, cea mai mare din Romania, in care cei care conduc tara sa se gandeasca cum sa integreze aceasta comunitate in societatea romaneasca", a explicat Udrea.

Elena Basescu a trecut la PMP, dar nu candideaza la europarlamentare

PMP a depus, luni, la BEC lista pentru europarlamentarele din mai, pe primele pozitii fiind Cristian Preda, Siegfried Muresan, Teodor Baconschi si Cristian Petrescu.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...